Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

EMAYA presenta els nous camions cisterna per a incrementar la neteja amb aigua a places i zones d'ús intensiu

31 de juliol de 2018

S'utilitzaran a zones de les barriades com les places de Madrid, de París, de Serralta, de Joan Alzina, del Progrés, etc.

Els tres nous vehicles aporten millores tecnològiques i noves prestacions per a fer més efectiva l'aplicació de l'aigua a pressió, reduint les emissions i els renous

Palma, 31 de juliol de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i la presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, acompanyats per la gerent, Imma Mayol, i l'equip tècnic de Qualitat Urbana de l'empresa pública municipal, han presentat avui tres nous vehicles cisterna per a la neteja amb aigua a pressió de la ciutat.

Aquests nous equips es destinaran a tasques de neteja de major intensitat que l'habitual programada al nou pla de neteja, a zones de les barriades de Palma on es produeix un ús intensiu per part dels ciutadans, com per exemple les places de Madrid, de Serralta, de Barcelona, del Progrés, de Gomila, de la Mediterrània, de Fra Joan Alcina o la mateixa plaça París, on ha tingut lloc la presentació.

Segons ha explicat Truyol "des del mes de febrer tenim en marxa el pla de neteja que implica que, com a mínim una vegada al mes es fan nets tots els carrers de Palma amb aigua, i ara amb aquestes cisternes es podrà fer una segona capa d'aigua a aquelles zones amb alta densitat d'ús".

D'aquesta forma s'incorporen nous vehicles de neteja amb aigua a pressió per a les barriades de Palma. "Aquest sistema de neteja només s'utilitzava fins ara de forma habitual al centre històric i a la Platja de Palma i ara s'incorpora als serveis per als barris" ha afirmat la regidora. La seva utilització es programarà en funció de l'ús dels espais públics, les necessitats o època de l'any.

El batle ha defensat que "l'Ajuntament està fent tots els esforços que ha de fer, amb una inversió important". "L'objectiu és que la ciutat estigui neta i cuidada, ja que una ciutat neta i cuidada és una ciutat més estimada", ha afirmat Noguera.

Els tres vehicles presentats avui són camions cisterna de 18 tones i 9.000 litres de capacitat d'aigua. El seu cost és de 147.000 euros per unitat.

Permeten fer una feina d'aplicació d'aigua a la neteja dels carrers, voreres i espais de places de tres formes diferents:

- Aplicació d'aigua en estàtic: Inclou mànega posterior de 30 m per a places i espais oberts.
- Aplicació en dinàmic amb peó: mànega superior amb perxa que permet aplicació en dinàmic en carrer amb vehicles estacionats.
- Aplicació en dinàmic amb barra frontal i lateral. La barra frontal i lateral es regula des de cabina, per tant no requereix operari per a manejar la mànega.

Es tracta de vehicles de gas, de baixes emissions atmosfèriques, especialment de NOx. Compten, així mateix, amb bomba insonoritzada.

Aquestes millores són molt importants en relació als vehicles anteriors als quals substitueixen, de 17 anys d'antiguitat, molt més contaminants i renouers.

Tenen un disseny compacte que permet en menors dimensions tenir totes les característiques indicades i poder fer feina a espais més reduïts amb major facilitat.

Disposa de diferents sistemes de seguretat no obligatoris, com panell informatiu a la part posterior, un disseny senzill per tal de realitzar les tasques de manteniment de filtres, controls sanitaris de l'aigua, trencaones intern per a millorar la seguretat en els desplaçaments amb càrrega d'aigua, etc.

Amb la incorporació d'aquests nous vehicles EMAYA segueix amb el desenvolupament del nou pla de neteja i la concreció de les inversions en maquinària, d'un total de 5 milions d'euros en matèria de neteja. Properament s'incorporaran al servei també 3 vehicles cisterna més, aquests de majors dimensions (26 tones i 15.000 litres). D'aquesta forma s'haurà multiplicat per 4 la disponibilitat de vehicles de neteja dotats amb sistemes d'aplicació d'aigua, passant dels 12 anteriors a 48.

Data darrera modificació: 1 d'agost de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226