Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Comences les obres del bosc urbà del Canòdrom

27 de juliol de 2018

El projecte és de l'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne i té un pressupost de poc més de 850.000 euros

Les primeres actuacions consisteixen en el desbrossament de les herbes que envolten la pista del Canòdrom, que es conservarà

Noguera: "Amb aquest projecte ens equiparam a les grans ciutats del món que, als seus centres, tenen boscs que contrasten amb la densitat urbana"

Hila: "Posam en marxa un projecte emblemàtic per a Palma i recuperam un espai fins ara abandonat que es convertirà en un bosc"

Palma 27 de juliol de 2018.- Les obres del bosc urbà del Canòdrom ja han començat. Les màquines han començat avui a fer feina dins el recinte desbrossant les herbes que envolten la pista. El pressupost d'adjudicació de l'obra, que lidera l'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, és de 853.050 euros, procedents de la Llei de capitalitat, i tenen una durada prevista d'un any.

Segons el batle de Palma, Antoni Noguera, "aquest espai aposta per una Palma verda i romp amb la dinàmica dels darrers anys de fer parcs on el ciment destacava sobre la part verda". "Ara invertim les prioritats i, a més, lluitam contra el canvi climàtic i ens equiparam a les grans ciutats del món que, dins els seus centres, tenen aquests boscs que contrasten amb la densitat urbana. És una gran notícia, la ciutadania en podrà gaudir", en paraules del batle.

Per al regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, "posam en marxa un projecte emblemàtic per a Palma, és una gran aportació per a Ciutat, un espai fins ara abandonat que es convertirà en un bosc". "Un espai per a passejar, posat en valor i no abandonat com fins ara, un projecte del nostre model de ciutat", ha afirmat Hila.
La parcel·la del Canòdrom té més de 16.000 metres quadrats. El projecte preveu que es plantin uns 280 arbres mediterranis que permetran crear un gran bosc urbà a la zona. També es dotarà d'il·luminació, reg i mobiliari urbà.

Cronograma. Les primeres actuacions que ha començat a fer l'empresa adjudicatària consisteixen a desbrossar les herbes. Després, demoliran les restes d'edificacions existents devora el torrent. Es farà la preparació de la terra per a poder instal·lar-hi l'enllumenat i la xarxa de reg, a més de fer els clots per a plantar els arbres. A la vegada, s'executaran els diferents paviments, tant de la pista del Canòdrom, que es mantindrà i es recuperarà, com de la resta del parc. Com a curiositat, es crearà una pista de cautxú per a córrer a l'exterior de la pista. Finalment, s'instal·laran els fanals i es plantaran els arbres.

El Canòdrom tindrà dos accessos, el del carrer de Carles I, que serà accessible, i la porta principal, que es restaurarà. Es col·locarà un nou tancament que serà més permeable, permetent una major visibilitat. Així, des de la plaça hi haurà un mirador que permetrà veure tot el recinte. Es crearà un autèntic pulmó verd amb la plantació de 270 arbres i arbusts. La zona central del Canòdrom es mantindrà com a base de la zona de passeig i al parc també hi haurà jocs infantils i mobiliari urbà. Finalment, s'il·luminarà tota la zona amb 64 punts de llum, que seran LED.

Un parc per a passejar. S'establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s'eliminaran les barreres arquitectòniques per a fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants. A més, es recuperarà el ramal de l'antiga síquia de la font de la Vila que es troba a la zona.

Data darrera modificació: 30 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226