Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El procés de reallotjament de Son Banya ha començat avui amb la reubicació de tres famílies vulnerables

25 de juliol de 2018

Noguera: "Acabar amb Son Banya és una decisió valenta i que no té marxa enrere"

Borràs: "Avui han sortit tres famílies que ja són a casa seva, que s'aferren a aquesta oportunitat que els ha donat l'Ajuntament i que comencen una nova vida"

Avui s'han retirat les teulades i els elements amb fibrociment de les tres cases que han quedat buides i que s'enderrocaran a partir de demà al matí

Palma, 25 de juliol.- Avui dematí l'Ajuntament ha iniciat el procés de reallotjament del poblat de Son Banya. Un equip de tècnics i treballadors de les àrees de Benestar i Drets Socials, Infraestructures i 30 agents del Cos Nacional de Policia i 20 efectius de la Policia Local s'han desplaçat al poblat. A primera hora, tres famílies que voluntàriament volien sortir de Son Banya han estat reallotjades a diferents indrets de Palma.

Al llarg del matí s'ha tallat el subministrament elèctric de les cases que han quedat buides i l'empresa adjudicatària de les tasques d'enderrocament i tractament de residus, Vitrac Obra Pública SL, ha retirat les teulades de les cases que contenien amiant i fibrociment. Demà el matí es durà a terme l'enderroc de les tres cases que han quedat buides.

El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i el director general de l'Àrea, Joan Antoni Salas, han explicat els detalls de l'operatiu. "Vull donar les gràcies a tots els departaments de l'Ajuntament i a la Policia Nacional, que han col·laborat perquè això sigui una realitat i sigui un èxit", ha dit el batle, que ha recordat que no ha estat un procés "fàcil". "Hi havia tres qüestions bàsiques que ens ajudaren a prendre aquesta decisió: la presència de població infantil, més de 190 nins, la connexió de Son Banya amb la droga a un sòl municipal i, la tercera, el fet de tenir una resolució judicial que ens obligava a plantejar els 45 desallotjaments", ha dit. "És una decisió valenta i que no té marxa enrere", ha afegit.

Borràs ha dit que "avui és un gran dia per a Son Banya i per a Palma". "Avui han sortit tres famílies que ja són a casa seva, que s'aferren a aquesta oportunitat que els ha donat l'Ajuntament i que comencen una nova vida" ha dit. Borràs ha recordat que existeix un acord polític de tots els partits que estan a l'Ajuntament que diu que el desembre de 2020 Son Banya no ha d'existir", ha dit.

Borràs ha explicat que els enderrocaments no són senzills i ha detallat que avui s'han desmuntat les tres cases que han quedat buides. "Ha quedat tot desmuntat i demà continuarem", ha dit. "L'equip de Serveis Socials ha fet feina persona a persona i família a família".

Cal recordar que al poblat de Son Banya hi viuen actualment unes 117 famílies. Un total de 45 estan afectades per les ordres de desallotjament que emeten els jutjats. Avui han estat reubicades tres de les 17 famílies que voluntàriament surten del poblat i que s'han acollit al pla de reinserció que ha plantejat l'Ajuntament. Al llarg del mes d'agost continuaran abandonant el poblat les famílies que ho volen fer de forma voluntària i, així com es vagin abandonant les cases, continuaran les tasques d'enderroc dels habitatges que quedin buits.

Data darrera modificació: 26 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226