Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Torna la Ruta del Llonguet a Palma

23 de juliol de 2018

Tots els dimecres des del 25 de juliol fins al 31 d'octubre

Cort ha ofert un any més les oficines d'informació turística per a
distribuir els fulletons informatius

Palma, 23 de juliol de 2018.- Palma torna a acollir un any més la Ruta del Llonguet, que tindrà lloc tots els dimecres fins al 25 d'octubre en prop de 35 forns i pastisseries de Ciutat. Aquesta quarta edició ha estat presentada avui matí per el batle de Palma Antoni Noguera, la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, el gerent de l'Associació de Forns i Pastisseries Pep Magraner i el director general de indústria Manuel Porras.

Aquesta edició s'ha presentat en el Quiosc de PalmaActiva amb la finalitat de donar més visibilitat a la Ruta; a més de que està situat prop de molts dels forns adherits a la iniciativa. El Quiosc de PA està disponible per a que les persones emprenedores puguin exposar temporalment els seus productes i serveis (durant els mesos de juliol i setembre està reservat perquè les dones emprenedores o empresàries puguin usar-ho gratuïtament)

El batle de Palma Antoni Noguera ha remarcat la importància de donar suport a la indentitat, al km 0, l'economia de proximitat i als forns de la ciutat; "No hi ha millor experiència ciutadana que un dimecres, a qualsevol forn dels que donen suport que són més de 35, menjant-se un llonguet i bevent una pinya Puig".

Adrover ha remarcat el compromís ferm del l'Ajuntament de Palma, i concretament de la regidoria de Turisme, Comerç i Treball, de donar suport a les iniciatives del petit comerç de Palma. "L'activitat dels forns i pastisseries és particularment important per a la nostra economia local, que genera molts llocs de feina a Ciutat i li dóna un gran atractiu turístic".

Per la seva part, el gerent de l'Associació de Forners i Pastissers ha convidat als ciutadans a descobrir els forns i tastar els llonguets de la ciutat, un pa d'aquí recuperat gràcies a aquestes iniciatives. Magraner també ha explicat dues iniciatives noves: la llonguetada infantil durant la setmana de mobilitat del mes de setembre i el tast al carrer coincidint amb el dia mundial del pa.

Manuel Porras ha destacat que des del IDI estan treballant en innovació en l'àmbit del pa i que el llonguet és un dels més representatius

L'objectiu de la Ruta del Llonguet és promocionar el consum d'entrepans de llonguet, donar a conèixer els forns i incentivar la demanda de productes del forn i pastisseria. Com l'any passat, l'oferta és d'un entrepà de llonguet, acompanyat d'una beguda, a un preu tancat de 2,50€ durant tot el dia. Cada forn informarà els seus clients dels tipus d'entrepans amb llonguet i la beguda que inclou l'oferta.


Des de l'Ajuntament ofereix un any més les oficines d'informació turística de Palma per a distribuir els fulletons informatius, i cedeix els espais OACS de les oficines municipals i els opis de la ciutat així como les xarxes socials

Enguany hi ha dos novetats:
la col·laboració amb IDI amb l'aportació d'una bolsa de paper específica per al llonguet amb la marca col·lectiva Pa d'aquí, una marca que posa en relleu la qualitat del pa i el respecte al producte local.
Participació en la Setmana de Mobilitat, que faran un berenar saludable amb una llonguetada per als més petits.

Han assisstit (de esquerra a dreta): Marta Martínez (Harinas de Mallorca), Rafel Vaquer (Gestión 8), Lluis Brunet (forn de la Missió), Pep Magraner (Associació de Forns i Pastisseries), Toni Puig (begudes Puig), Antoni Noguera (Batle de Palma), Manuel Porras (Director general de indústria) Cristina Sales (Consejo regulador sobrassada de Mallorca) i José Vallcaneras (Ingeniería tècnica de projectes).

Data darrera modificació: 24 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226