Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Palma, Caimari, la Colònia de Sant Pere i el Migjorn de Menorca constitueixen una Xarxa de Música Antiga

13 de juliol de 2018

El projecte col·laboratiu permet recuperar les 'Cantates' d'Antoni Lliteres i que actuï a Palma i a la Colònia de Sant Pere l'Orquestra Barroca de Finlàndia, amb la qual es promouran intercanvis

Llorenç Carrió: "Els festivals de música antiga fan una interpretació historicista de les cançons, tal com sonaren originàriament, i per això aquesta feina du tota una tasca d'investigació i estudi"

Palma, 13 de juliol.- El regidor de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica, Llorenç Carrió, i la directora general de l'Àrea, Marta Ferré, el batle de Selva, Antoni Frontera; la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Artà, Paula Ginard, i els promotors i organitzadors dels festivals de música antiga de la Colònia de Sant Pere i Caimari, Jordi Alomar i Tomeu Seguí, han presentat avui la Xarxa de col·laboració entre municipis per a impulsar la música antiga, que aglutinarà a més d'aquests tres municipis de Mallorca el municipi menorquí del Migjorn.

Carrió ha destacat que ja han començat aquesta col·laboració, que ha permès desenvolupar un projecte d'investigació als arxius de Guatemala per a recuperar les Cantates d'Antoni Lliteres, que s'interpretaran als festivals de la Colònia de Sant Pere, el Migjorn i Palma. "El que fan els festivals de música antiga és intentar interpretar les peces com sonaren originàriament i aquesta feina d'interpretació du darrere tota una tasca d'investigació i estudi", ha explicat el regidor.

Doble actuació de l'Orquestra Barroca de Finlàndia

A més, la unió de forces, amb l'ajuda de l'Institut d'Estudis Baleàrics, permetrà apropar l'Orquestra Barroca de Finlàndia, que actuarà a la Colònia de Sant Pere i Palma. La previsió és que el 2019 el projecte de "Cantates" d'en Lliteres pugui viatjar a Finlàndia.

En aquest sentit, Ferré ha destacat que "és essencial la feina en equip per a treure a la llum projectes de recuperació de partitures històriques que formen part del patrimoni musical del nostre territori".

Frontera ha destacat que el Festival de Caimari es du a terme a l'església vella i la bona feina de Tomeu Seguí com organitzador del Festival. Ginard, per la seva banda, ha explicat la feina per l'estimació de la música antiga a la Colònia de Sant Pere i la referència a Antoni Lliteres, originari d'Artà. "Unir forces ens ajuda a tenir més projecció; la música antiga és un tresor que tenim i s'està fent molta feina de divulgació entre els infants", ha dit.

La particularitat dels festivals de música antiga és que fan una interpretació històricament informada, és a dir, interpreten les peces que toquen de la forma més fidel possible. Aquesta feina d'interpretació només és possible si hi ha darrere una labor llarga i exhaustiva, que implica molts cops anys d'investigació i estudi. És una obligació de les administracions donar suport i fer possible aquesta tasca.

Data darrera modificació: 16 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226