Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Aprovada l'Ordenança Reguladora de l'ús cívic dels espais públics per millorar la convivència a zones d'oci

12 de juliol de 2018

AngelicaPastor: "Aquesta ordenança no solucionarà tots els problemes però sí que donamillors eines a la Policia per poder treballar; esper que ajudi a millorar laciutat perquè hi hagi una convivència de les zones d'oci millor" 

Antoni Noguera: "Atacaremfrontalment el turisme d'excessos; tindrem eines per no donar segons quinesimatges de la nostra ciutat i ens ajudarà a millorar Palma"

L'ORUCEP permet crear Zones d'Especial Interès Turístic (ZEIC) per actuaramb més contundència a indrets com el carrer del Jamon o la zona delsHolandesos

Palma, 12 dejuliol.-El batle de Palma, Antoni Noguera,la regidora de Seguretat Ciutadana i la regidora de Seguretat Ciutadana,Angélica Pastor, acompanyats dels portaveus dels grups municipals, hanpresentat avui l'Ordenança Reguladora de l'ús cívics dels espais públics(ORUCEP)  que s'ha aprovat avui en Juntade Govern extraordinària i que s'aprovarà al ple de juliol de forma inicial.

Pastor ha destacatque aquesta era una ordenança "molt esperada". "Esperam que sigui una eina útilper lluitar contra el turisme incívic", ha dit.

Entre d'altresaspectes la regidora ha explicat que millora l'actuació pel que fa al botelloti estableix una diferència entre concentracions majors i menors i especifica amés les conductes incíviques quan hi ha consum d'alcohol i drogues. "Tambéinclou pel que fa a delictes d'odi les conductes que poden causar impactes dinsun establiment quan causa un impacte a usuaris per conductes xenòfobes", ha diti ha recordat que aquest aspecte encara no estava regulat.

Noguera hadestacat la importància d'aquesta ordenança. "Ens varem trobar una Palma noplanificada, no regulada, no normativitzada". "Aquesta ordenança té l'objectiud'intervenir contra el turisme d'excessos que fa de l'alcohol la seva principalactivitat i que origina una mala imatge de Palma", ha dit. "Vull apel·lar a lacorresponsabilitat de tots els actors implicats per poder complir les bonespràctiques de Palma com a destí turístic", ha dit. "Exigim corresponsabilitatdels agents econòmics, entre tots hem de formar part de la solució", ha afegit.

Declaració Zonesd'Especial Interès Turístic

Una de lesnovetats de l'Orucep és que permetrà declarar a Palma Zones d'Especial InterèsTurístic (ZEIT). Aquesta figura permetrà actuar amb més contundència durant unsmesos determinats a indrets com ara el carrer del Jamon o la zona delsHolandesos. "Tenim uns punts negres a Palma que podrem posar en quarentena.Tancam un cicle, destinam molts recursos a Platja de Palma i aquesta ordenançaés una eina molt potent per millorar el destí", ha dit el batle.

 L'ORUCEP permetrà sancionar lessegüents pràctiques:

  1. Balconing
  2. La venda de begudes alcohòliques entre les 24 i les 8 h, sempre que sigui per a consumir a l'exterior del local i no a les terrasses o dins els establiments comercials.
  3. Botellot
  4. Utilitzar vehicles com a suport de venda de productes alimentaris i de begudes a la via pública  quan siguin emprats com a magatzem o element de transport. Es podran confiscar aquests vehicles de forma cautelar
  5. Vendre o promocionar el gas òxid nitrós, fer-ne publicitat o facilitar-hi l'accés per al seu consum inhalat (anomenat gas de la risa)
  6. Realitzar venda ambulant de  forma individual o en grup a qualsevol dels llocs espais públics o privats de concurrència pública
  7. Requeriment com a client de serveis d'estètica i similars i compra de productes de venda ambulant no autoritzada  
  8. Consum de begudes alcohòliques per part dels menors a l'espai públic
  9. Fomentar i organitzar conductes com excursions etíliques, pub crawling, etcétera (party boats)
  10. Molestar usuaris de la via pública utilitzant bicicletes, patinets i o altres
  11. Realitzar actes sexuals al domicili, l'allotjament turístic, en vehicles i altres de manera clara i notòria des de la via pública, visible per part dels menors.
  12. Realitzar acte sexual a la via pública, en presència de persones que el puguin constatar visualment.
  13. Realitzar venda ambulant no autoritzada de qualsevol tipus de begudes alcohòliques
  14. Realitzar activitats fraudulentes com el joc del trile o similar
Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 12 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226