Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La Junta de Govern resol les al·legacions a l'Ordenança d'Ocupació de la Via Pública que s'aprovarà en Ple

11 de juliol de 2018

Durant aquests mesos d'exposició pública s'han presentat 568 al·legacions, de les quals s'han estimat 9 de forma completa, 16 de forma parcial i 533 s'han desestimat

Jhardi: "Governar és prendre decisions; la nostra responsabilitat era aprovar una ordenança que equilibri la situació que ens varem trobar"

La tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior ha expressat la seva satisfacció en relació al procés d'al·legacions perquè "l'ocupació de la via públic afecta al gruix de les àrees de govern"

Palma, 11 de juliol.- La Junta de Govern ha aprovat avui elevar a Ple l'aprovació definitiva de l'Ordenança d'Ocupació de Via Pública, que es debatrà al mes de juliol i que podria entrar en vigor al mes d'agost.

La Tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha informat que en total l'Ajuntament ha rebut durant aquests mesos d'exposició pública de l'ordenança un total de 568 al·legacions en 50 escrits diferents. Així, s'han estimat de forma completa un tota de 9 al·legacions, de forma parcial un total de 16 i se n'han desestimat un total de 533.

Jhardi ha explicat la importància d'aquesta Ordenança per Palma. " És un repte molt gros i hem pres decisions pensant l'equilibri i en evitar futures sobre-ocupacions que pugin donar problemes als veïnats", ha dit.

Jhardi ha detallat que tots els sectors implicats a la Mesa de treball han presentat al·legacions (Federació de Veïns i Veïnes, Associació de Restauradors, Pimeco i Arca); també n'han presentades els veïns de Santa Catalina, l'Associació de Veïns i Veïnes de Canamunt; a més de dos escrits de col·legis professionals (Enginyers tècnics i Aparelladors): un escrit i una al·legació per part dels comerços turístics.

La regidora ha explicat que la majoria de les al·legacions fan referència a postures clau durant tot el procés de participació en l'elaboració de l'Ordenança com ara els metres d'ocupació, les micro-ocupacions, horaris, tendals, limitació i zonificacions ja pactades amb els sectors i associacions concretes) i també les quanties de les sancions.

"Hem mantingut la postura de la darrera ordenança aprovada al mes de març donat que ja estaven pactades en el sí de la Mesa de treball", ha explicat. "L'espai lliure s'amplia al centre històric i a Santa Catalina i es manté la transitorietat per a l'Eixample, desapareixen les micro-ocupacions i es mantenen les zonificacions concretes ja pactades a primera línea de Plajta de Palma, carrer Fàbrica i carrer Blanquerna", ha dit.

La tinent de batle ha posat en valor el fet que s'hagin incorporat al·legacions de la Mesa d'Accessibilitat com la inclusió de l'eliminació de barreres d'accessibilitat. "Volem que Palma sigui pionera en matèria d'accessibilitat i confiam que les prescripcions que s'introdueixen ens ajudaran a que sigui així", ha dit.

Jhardi ha expressat la seva satisfacció en relació al procés perquè "l'ocupació de la via pública és una de les matèries municipals més transversals, que afecta al gruix de les àrees de govern". Ha recordat també que aquesta ordenança "és fruit de molt de debat, molt d'estudi i molta feina.". "Governar és prendre decisions; la nostra responsabilitat era aprovar una ordenança que equilibrés la situació que ens varem trobar, ateses les circumstàncies concretes de la ciutat"

Al·legacions de Mobilitat, Comerç i Accessibilitat

Jhardi ha detallat que s'han deixat sense resoldre tres al·legacions formulades per les àrees de Mobilitat, Comerç i la Mesa d'Accessibilitat donat que són disposicions addicionals que obligaven a tornar a realitzar una exposició pública de l'Ordenança i ha manifestat la voluntat d'incorporar-les al mes de setembre. "Aquestes mesures en concret s'han desestimat ara però no descartam posar en marxa un nou procés d'informació pública per aquests punts que consideram que milloren l'ordenança: un és la protecció de les activitats comercials del petit comerç, l'altre és l'ocupació de la via pública per poder incorporar ancoratges de bicicletes i en darrer lloc afegir com a motiu de denegació de llicències aquelles peticions que poden entorpir les vies d'encaminament per a discapacitats visuals", ha explicat.

Data darrera modificació: 11 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226