Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament pujarà els salaris del seu personal un 1,75% a partir d'aquest mes de juliol

9 de juliol de 2018

Les nòminesdels 2.468 empleats públics s'incrementaran entre 30 i 70 euros mensuals

Aquesta pujadasuposa una despesa global per a l'Ajuntament de 2.200.000 euros fins el mes dedesembre de 2018

Aurora Jhardi:" Celebram que l'aprovació del pressupost general de l'estat ens permetiaquesta pujada tot i que arriba tard; tot el que sigui una pujada salarialsempre és benvinguda a l'Ajuntament de Palma"

Palma, 9 dejuliol.-La tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi,ha anunciat avui que l'Ajuntament de Palma aplicarà una pujada a les nòminesdel personal funcionari i laboral d'un 1,75% a partir d'aquest mes de juliol.Aquesta mesura, permesa per l'aprovació de la Llei General de pressuposts del'estat, suposarà que els 2.468 empleats públics de l'Ajuntament de Palma,cobrin a partir d'aquest mes de juliol entre 30 i 70 euros mensuals més enfunció de la seva categoria professional, antiguitat i triennis.

Jhardi ha detallatque aquesta mesura suposarà una despesa per a les arques municipals de2.200.000 euros el 2018. Així, a partir del juliol s'aplicarà un increment d'un1,5% a les nòmines tal i com permet l'aprovació de la Llei General dePressupostos d'enguany. Per altre banda, la Llei de Pressupostos tambéestableix que si el PIB és superior al 3% es permet amb efectes 1 de juliol2018 l'increment d'un 0,25% de les retribucions, un increment que tambés'aplicarà a l'Ajuntament de Palma. "Així, a la nòmina del juliol pagarem elsendarreriments des de dia 1 de gener de 2018 fins el 30 de juny de 2018; el quesuposa 1.025.000 euros d'endarreriments del primer semestre; a partir deljuliol a més pagarem nòmina rere nòmina la pujada del 0,25%", ha explicat.Jhardi ha concretat que la pujada del 0,25% suposarà en concret una despesa de 175.000euros.   

La regidora haexplicat que aquesta pujada s'aprovarà a la propera junta de Govern. "Unapujada salarial sempre és beneficiosa; sempre hem aplicat una política depersonal enfocada a la pujada de retribucions donat que el funcionariat fou undels sectors més perjudicats per les retallades i ens sentim satisfetes", hadit.

Taxa de reposició icarrera professional

Pel que fa al'oferta d'ocupació pública es continuen amb les restriccions de personal. Toti així, seguint la línea de l'any passat a l'Ajuntament, Jhardi ha afirmat queenguany s'aplicarà un 100% de la taxa de reposició per a aquelles places quequeden lliures per jubilacions als sectors que es consideren prioritaris(cossos i forces de seguretat, emergències, serveis socials i atenció a laciutadania).

Jhardi ha aprofitatper explicar també que l'Ajuntament de Palma ha sol·licitat al jutjat,mitjançant un escrit remès al el passat 5 de juliol, que es suspengui elcontenciós que es manté amb la Delegació de Govern pel que fa al pagament de lacarrera professional ja que des de l'Ajuntament es considera que aquestcontenciós ha perdut de forma sobrevinguda el seu objecte. "Donat que ja s'haproduït la modificació de la llei de funció pública del Govern Balearconsideram que s'ha de poder finalitzar aquest contenciós. El jutjat ha rebutaquest escrit, Comissions Obreres s'ha adherit i ara confiem que Delegació deGovern també s'adhereixi i es finalitzi aquesta suspensió i que poguem així tornara pagar aquest complement de carrera professionals pel qual tant han lluitattant els sindicats i també des de Funció Públic des del primer minut", ha ditla regidora, que ha recordat que l'Ajuntament permet avançar nòmines a lespersones que ho necessitin.

Data darrera modificació: 9 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226