Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Mobilitat aposta per l'eix Tous i Ferrer-Velázquez

29 de juny de 2018

L'Àrea de Mobilitat està redactant el projecte que permetrà guanyar espai per als vianants

La proposta amplia la vorera de Tous i Ferrer en els seus números parells i fa la reconversió definitiva de Velázquez en un carrer per a vianants

L'SMAP oferirà preus especials a l'aparcament de Comtat del Rosselló per als residents

Noguera: "Volem una ciutat més amable, més resilient i més moderna i aquesta actuació ens permet ser valents per a caminar en aquest sentit"

Palma, 29 de juny de 2018.- L'Àrea de Mobilitat està redactant el projecte de l'eix Tous i Ferrer-Velázquez, que permetrà guanyar espai per als vianants. La proposta suposa l'ampliació de la vorera del carrer de Tous i Ferrer en els seus números parells i la reconversió definitiva de Velázquez en un carrer per a vianants. Actualment s'està redactant el projecte executiu per a treure la licitació de les obres. La previsió és que puguin començar el 2019.

"Ens demanaven valentia, i amb aquesta acció som valents. Volem una ciutat més amable, més resilient i més moderna, aquesta actuació ens permet ser-ho i caminar en aquest sentit", ha assegurat el batle, Antoni Noguera. El 2015 es va instaurar una mesura "provisional a Velázquez" que, ara, "es convertirà en definitiva". "Tindrem un carrer on la gent podrà caminar tranquil·lament i que recuperam per als vianants", segons Noguera. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat que la iniciativa permetrà "recuperar per al passeig i l'oci aquest eix". Per la seva banda, la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana M. Adrover, ha destacat que amb aquesta proposta "es dona resposta a la demanda que Afedeco i els comerciants de la zona ens han traslladat en diverses ocasions". "Permetrà dinamitzar el petit comerç de la zona", ha explicat Adrover.

Projecte

L'actuació abasta uns 1.500 metres, 650 metres del carrer de Tous i Ferrer i 850 metres de Velázquez. Tindrà un pressupost d'entre 350.000 i 460.000 euros, que s'assumiran des de Mobilitat de les partides destinades al desenvolupament del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) i la dels Pressuposts Participatius per a afavorir la mobilitat sostenible. També hi participarà l'Àrea d'Infraestructures en qüestions com és l'enllumenat.

Ferrer ha remarcat que la proposta dona resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, on es marca la necessitat d'incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s'especifica que, a mesura que l'Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants. Per això, la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) oferirà per als residents abonaments especials a l'estacionament de Comtat del Rosselló. El regidor també ha recordat que aquesta zona té la major concentració d'aparcament soterrat de Palma, amb 636 places a la plaça d'Espanya, 380 al mercat de l'Olivar, 444 a Comtat del Rosselló i unes 700 a Los Geranios. En total, més de 2.100 places.

Amb aquestes mesures s'ofereixen alternatives a la pèrdua d'aparcaments que suposarà el projecte. Al carrer Velázquez on, fins ara, només es podia aparcar de les 20 a les 9 hores de dilluns a divendres i els dissabtes a partir de les 14 hores, es perdran 22 places d'aparcament. A Tous i Ferrer, 18 places i es mantindran els càrregues i descàrregues i l'aparcament per a motocicletes.

Verd

El regidor de Mobilitat ha explicat que, fins ara, Velázquez era "un carrer gris sense verd". Amb el projecte, "guanyarà una secció d'arbrat que li donarà més vida". L'objectiu de la proposta és crear un eix que "enllaci les zones per a vianants". Així, el carrer de Sant Miquel connectarà amb Velázquez per a, a la vegada, enllaçar amb Volta de la Mercè i Sindicat.

L'actuació consistirà a augmentar l'amplada de la vorera dels números parells del carrer de Tous i Ferrer, que incorporarà arbrat. El carrer de Velázquez, per la seva banda, es reconvertirà de forma definitiva en zona per a vianants, que es compatibilitzarà amb la circulació de bicicletes. Es plantaran arbres i el carrer s'alçarà per a conformar una plataforma única. El regidor de Mobilitat ha volgut agrair la col·laboració de l'Àrea d'Infraestructures i ha afegit que el pla d'usos per a zones de vianants que va aprovar l'Àrea d'Urbanisme afectarà aquest àmbit i, per tant, no hi podrà haver una proliferació de terrasses.

Data darrera modificació: 2 de juliol de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226