Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Les "Cançons de la Mediterrània" tornen al parc de la Mar

26 de juny de 2018

Ses Voltes acollirà tots els dijous de juliol un concert doble i gratuït amb músiques del món i cançons d'autor

Amaraterra, Tuuletar, Anna Ferrer, Miquel Gil o Les Anxovetes, entre d'altres, conformen el programa del cicle

Noguera: "Recuperam un referent musical i de la cultura del nostre entorn que es va deixar desaparèixer"

Palma, 26 de juny de 2018.- Les "Cançons de la Mediterrània" tornen al parc de la Mar. L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha recuperat el cicle amb la voluntat que es converteixi en un referent dels estius de Palma. D'aquesta manera, durant tots els dijous de juliol l'escenari de Ses Voltes acollirà un concert, que sempre serà doble i gratuït.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que "recuperam un referent musical i de la cultura del nostre entorn que es va deixar desaparèixer i alhora feim realitat una reivindicació que se'ns ha traslladat en diverses ocasions".

Noguera també ha afirmat que "volem aconseguir una ciutat més moderna, resilient i europea i la cultura és una eina fonamental per a aconseguir-ho".

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha recordat que "el festival va néixer el 1984 i va agafar molta força durant els anys 90". "Les Cançons es varen arribar a convertir en un referent de la nit mallorquina i varen arribar a ser conegudes més enllà de les illes", ha dit Carrió. Ara es recupera el format original, amb quatre concerts durant els quals actuaran vuit grups que "representen els dos vessants de les Cançons, la música del món i la cançó d'autor". "Fusionaran estils, ritmes i estètiques majoritàriament mediterrànies, tot i que comptarem amb una pinzellada d'un poc més al nord", segons el regidor.

Programa

El programa de les noves "Cançons de la Mediterrània" és el següent:
· 5 de juliol a les 21 hores. Concert d'Anna Ferrer, que interpreta cançó d'autor i popular menorquina, i Gabacho Maroc, que mostraran el seu afrojazz, gnaoua i berber.
· 12 de juliol a les 21 hores. Miquel Gil Trio amb cançó popular i d'autor valenciana i Amaraterra que interpretaran pizzica, tarantel·la i música popular del sud d'Itàlia.
· 19 de juliol a les 21 hores. Jasmina Petrovic & Klezmer Muzikanten tocaran música klezmer i balcànica i Les Anxovetes, havaneres amb veu de dona.
· 26 de juliol a les 21 hores. Els finlandesos Tuuletar cantaran folk escandinau a capella i Boc, el seu world folk fusion des de Mallorca.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 26 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226