Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Biblioparades per a fomentar la lectura

21 de juny de 2018

L'EMT i Arquitectives posen en marxa dos punts d'intercanvi de llibres a dues parades d'autobús

Les biblioparades es troben als carrers del General Riera i de Pasqual Ribot i disposaran de llibres de les biblioteques municipals i de col·laboradors

Palma, 21 de juny de 2018.- Palma disposarà de dues biblioparades, dues parades de bus que es reconvertiran en biblioteques, amb l'objectiu de fomentar la lectura. L'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) i Arquitectives impulsen la iniciativa, que es podrà veure als carrers del General Riera i de Pasqual Ribot.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha explicat que "és una idea innovadora que combina el transport públic amb la cultura, els busos amb el foment de la cultura a un dels llocs més quotidians com són les parades de bus". El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha afirmat que "la cultura és transversal i amb les biblioparades volem reutilitzar un espai només pensat fins ara per a la mobilitat".

La coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, ha explicat que "hi hem col·laborat amb la primera aportació de llibres i amb el compromís d'anar renovant els fons de llibres". Per la seva banda, Cristina Llorente, d'Arquitectives, impulsora de la iniciativa, ha afirmat que "vàrem presentar la proposta a l'Ajuntament després de la bona acollida que va tenir una iniciativa similar a les cabines de telèfon que romanen buides a la ciutat".

La proposta sorgeix de #EstoEsUnaBiblio, que Arquitectives va posar en marxa a les cabines telefòniques. Aquest projecte no va poder continuar endavant i, per això, ara es reprèn de nou convertint dues parades d'autobús en punts de bookcrossing. Per a donar a conèixer la proposta, Tomeu Ripoll i Alba Ripoll, de Poetry Slam Mallorca, realitzaran una lectura de texts als autobusos i repartiran punts de llibre entre els passatgers.

El disseny de les biblioaparades és obra de Marc Vives, guanyador del concurs convocat per Arquitectives i l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears. El projecte cerca integrar-se a les marquesines existents, incorporant un espai perquè els usuaris puguin agafar un llibre, canviar-lo per un altre, aportar nous exemplars o retornar aquells que agafaren un cop acabats de llegir. Els llibres que hi haurà d'entrada provenen de les biblioteques municipals i d'aportacions de col·laboradors.

Enllaços addicionals

Web: Vídeo de les biblioparades

Data darrera modificació: 22 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226