Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Una nova passarel·la de fusta permet arribar a la platja de Cala Major de manera accessible

18 de juny de 2018

S'ha construït damunt l'escalinata i rampa de tractors que estaven situats a l'accés a la platja del carrer de Guillem Díaz-Plaja

Palma, 18 de juny de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, i la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, han visitat avui la nova rampa d'accés a la platja que permet arribar a la platja de Cala Major de manera accessible. També hi ha estat present la regidora de Seguretat Ciutadana i regidora del Districte de Ponent, Angélica Pastor.

La construcció d'aquesta passarel·la ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l'Oferta de l'Illa de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Bel Busquets ha destacat que "part dels doblers de la venda de places turístiques els hem invertit en projectes que milloren els espais públics per a fer-los més accessibles, a turistes i residents". Segons Busquets, "l'aposta per un turisme de qualitat no pot anar mai deslligada d'un turisme inclusiu i accessible per a tothom".

Pel que fa a la nova infraestructura, Rodrigo Romero ha explicat que "la nova passarel·la s'ha instal·lat damunt l'escalinata i rampa de tractors de manteniment existent i que, per a poder donar continuïtat a la passarel·la de fusta fins al punt més elevat del carrer de Guillem Díaz-Plaja, s'han hagut de demolir l'escalinata, la rampa i una jardinera. Posteriorment, la rampa d'accés per a tractors de manteniment ha estat reconstruïda".

La passarel·la de fusta té una amplada superior a 1,80 metres i té els pendents i longituds d'acord amb la normativa vigent, així com els replans corresponents. A més se situarà un doble passamà d'acer inoxidable a banda i banda. L'obra ha tingut un pressupost de 140.162,25 €.

El batle, Antoni Noguera, ha explicat que "la instal·lació d'aquesta rampa reafirma el compromís de l'equip de govern de l'Ajuntament en matèria d'accessibilitat i és una actuació emmarcada dins el nou model de ciutat impulsada pel Govern de la Gent". Noguera ha destacat que "una ciutat accessible és una ciutat igualitària". Gràcies a aquesta rampa es garanteix l'accés a la platja de Cala Major a persones amb mobilitat reduïda i permetrà a Palma optar, l'any que ve, a certificar un nou punt accessible a una de les platges de Palma. Actualment, Ciutat compta amb 5 punts de bany accessibles i certificats: dos a la platja de Palma, un a Ciutat Jardí, el de Cala Estància i a Can Pere Antoni, i és la ciutat de l'Estat espanyol amb més punts certificats.

Projecte de millora de Cala Major

Segons ha informat la coordinadora general de l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament, Virginia Abraham, la construcció de la rampa forma part del projecte amb el qual s'ha millorat la imatge de conjunt i dels accessos a la platja de Cala Major. Les obres varen ser projectades per l'arquitecte municipal Federico Climent, en col·laboració amb l'arquitecte Carlos Planas com a director d'obra.

El disseny del conjunt aposta per una plataforma única amb preferència per a la mobilitat dels vianants, amb un dibuix del paviment basat en la successió de Fibonacci i que garanteix la creació d'itineraris per als vianants plenament accessibles amb la continuïtat dels recorreguts des de l'avinguda de Joan Miró fins a la platja.

També s'ha substituït l'enllumenat existent per un sistema de lluminàries suspeses sobre cables que millora la intensitat de l'enllumenat amb una imatge més lúdica pròpia dels entorns turístics.

A més s'ha millorat l'aspecte de l'escala d'accés des de l'avinguda de Joan Miró aplicant el mateix dibuix del paviment i dotant-la d'il·luminació contínua i baranes que milloren l'accessibilitat d'aquesta.

Finalment s'ha construït una plataforma de marès a la platja, unint les dues zones en què es divideix la platja i facilitant la connexió entre els diferents recintes, inexistent fins ara.

Data darrera modificació: 19 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226