Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament incorpora equips per a facilitar l'atenció a les persones amb deficiències auditives i de visió

12 de juny de 2018

S'han adquirit 9 bucles magnètics i 9 equips de taulell, que estaran situats a cada una de les Oficines d'Atenció a la Ciutadania (OAC)

Jhardi: "Adoptam mesures per a assegurar l'accessibilitat universal i, en aquest cas, millorar l'atenció a persones amb dificultat de visió i motricitat fina"

"És un compromís amb l'Associació de Persones Sordes de Mallorca i la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB). Cal sumar esforços perquè tothom pugui exercir els seus drets sense cap exclusió"

Palma, 11 de juny de 2018.- La Regidoria de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma ha adquirit 9 bucles magnètics, que estaran situats a cada una de les Oficines d'Atenció a la Ciutadania (OAC) per a poder ajudar així a les persones que pateixen problemes auditius i utilitzen audiòfons o implants coclears. S'estima que un 8% de la població a Espanya pateix aquestes deficiències auditives.

La tinenta de batle de Funció Publica i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha afirmat que "com Ajuntament hem d'adoptar les mesures pertinents per a assegurar l'accessibilitat universal, en igualtat de condicions amb les altres persones i així adaptam les OAC perquè tota persona amb discapacitat pugui accedir al servei".

Jhardi ha destacat que aquesta mesura "respon a un compromís que vàrem adquirir amb l'Associació de Persones Sordes de Mallorca i la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB), que també inclou la realització de cursos bàsics de llenguatge de signes per al personal de les Oficines d'Atenció a la Ciutadania".

La regidora ha defensat que "cal sumar esforços perquè tothom pugui exercir els seus drets com a ciutadanes i ciutadans sense cap exclusió i per aquest motiu acordam mesures per a contribuir a l'empoderament de les persones sordes de la nostra societat".

Jhardi ha recordat que s'ha de garantir l'accessibilitat en els entorns, processos, béns, productes i serveis, el transport, la informació i les comunicacions, inclosos els sistemes i les tecnologies de la informació i les comunicacions, així com els mitjans de comunicació social i en altres serveis i instal·lacions oberts al públic o d'ús públic.

La regidora també ha recordat que amb aquesta adquisició, "les persones beneficiàries són les persones amb problemes auditius i persones amb dificultat de visió i motricitat fina, que podran rebre una millor atenció de l'Ajuntament".

Els 9 bucles magnètics incorporen una bobina inductora (que pot accionar l'usuari) i que es rep a les pròtesis auditives, amb l'objectiu d'obtenir un senyal acústic més clar, sense que els renous externs que els envolten alterin l'escolta. Així, el so final està aïllat de renou ambient, és més net i perfectament intel·ligible per a les persones amb problemes auditius.

Si la persona és major o té importants pèrdues d'audició i no utilitza pròtesis auditives, el bucle conté un amplificador d'àudio per a amplificar la veu de l'interlocutor.

També s'han incorporat 9 equips d'accessibilitat visual, que incorporen elements que faciliten la lectura i l'escriptura a les persones amb dificultat de visió i de motricitat fina. Aquests equips estan formats per una sèrie de plantilles contrastades, que faciliten la signatura que ha d'emplenar l'usuari, i petites lupes per a poder llegir en detall la documentació.

La inversió total ha estat de 2.929,41 euros, IVA inclòs (1.980 euros els 9 bucles magnètics i 531 euros els 9 equips de taulell, a més de l'IVA).

Els bucles adquirits compleixen la normativa estàndard internacional IEC 60118-4:2006, aprovada per la Direcció General de Desenvolupament Industrial del Govern espanyol.

OFICINES D'ATENCIÓ A LA CIUTADANIA:

OAC Avingudes: av. de Gabriel Alomar, 18 – CP 07006
OAC Cort: pl. de Santa Eulàlia, 9 – CP 07001
OAC L'Arenal: av. d'Amèrica, 11, l'Arenal – CP 07600
OAC S'Escorxador: c. de l'Emperadriu Eugènia, 6 (S'Escorxador) – CP 07010
OAC Pere Garau: c. de Pere Llobera, 9 – CP 07007
OAC Sant Agustí : c. de Margaluz, 30, Sant Agustí – CP 07015
OAC Sant Ferran: av. de Sant Ferran, 42 (edifici de la Policia Local) – CP 07013
OAC Son Ferriol: av. del Cid, 8, Son Ferriol – CP 07198
OAC Son Moix: camí de la Vileta, 40 (Palau d'Esports Son Moix) – CP 07011

Data darrera modificació: 13 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226