Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Comencen les obres d'adequació de l'antiga presó

12 de juny de 2018

A finals d'aquest mes es duran a terme activitats de l'Atlàntida Film Fest i tot seguit es realitzaran 'performances' i tallers del col·lectiu Som Sa Presó

L'Ajuntament inverteix 23.770 euros en les obres que permeten crear un accés des del barri i habilitar un espai per a esdeveniments culturals puntuals

L'Àrea d'Urbanisme fa feina en un concurs d'idees per tal de definir el projecte de reforma integral d'aquest espai i que esdevingui un nou punt de centralitat a Cal Capiscol

Palma, 12 de juny de 2018.- Ahir s'iniciaren les obres d'adequació de l'antiga presó de Palma, que permetran obrir al públic un accés directe que connecti aquest espai amb el barri de Cal Capiscol i habilitar per a activitats la part posterior del fossat.

Les obres que s'estan duent a terme ara han estat adjudicades a l'empresa Sin-Tec per un import de 23.770 euros i permetran que es duguin a terme a partir d'aquest estiu activitats culturals puntuals en aquest espai. Així, dia 29 de juny està programada una projecció en el marc del festival Atlàntida Film Fest i tot seguit es presentarà en societat el col·lectiu Som Sa Presó, que té previst celebrar dia 30 de juny activitats diverses com tallers, performances, actuacions musicals i mercadet.

Cal recordar que l'antiga presó ha estat abandonada des que es tancà l'any 1999 i ha sofert un procés de degradació important. L'Ajuntament aposta per dur a terme un projecte de llarg recorregut que permeti la seva rehabilitació integral i que serà compatible amb l'organització d'esdeveniments puntuals.

De fet, des de l'Àrea d'Urbanisme estan fent feina en un concurs d'idees que permeti definir el projecte de reforma integral relacionant aquest espai amb el barri i fent possible diferents usos a l'interior de l'antiga presó.

Des de l'Àrea de Cultura s'ha treballat amb el sector perquè aquest edifici esdevingui un centre de creació que disposi de sales d'assaig per a música i arts escèniques, espais per a artistes visuals i espais de trobada comunitària, entre d'altres.

La rehabilitació de l'antiga presó permetria completar el mapa d''infraestructures culturals a Palma i promoure allà projectes de creació, facilitar espais i recursos als creadors, fomentar el desenvolupament de noves propostes culturals i implicar tota la comunitat local en el desenvolupament del centre.

Data darrera modificació: 13 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226