Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament adjudica les obres de transformació del Canòdrom per 853.050 euros

12 de juny de 2018

Les obres començaran aquest mes després de la formalització del contracte i es preveu que estiguin executades en 12 mesos

Hila: "Transformarem un punt negre en un bosc urbà de 16.000 metres quadrats amb 280 arbres"

El projecte permet recuperar un ramal de l'antiga síquia de la font de la Vila, preservar l'entrada sud i conservar el traçat de l'antiga pista

Palma, 12 de juny de 2018.- L'equip de govern adjudicarà demà les obres de reordenació del Canòdrom per a transformar-lo en un parc urbà a l'empresa Urbia Intermediación Ingeniería y Servicios SA. L'adjudicació es farà per un import de 853.050 euros, IVA inclòs, 322.409,25 euros menys que el pressupost inicial, que era d'1.175.459,25 euros, procedents de la Llei de capitalitat.

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, ha destacat que el projecte és un "referent d'un model de ciutat més sostenible i pensant més en les persones". "Aquest projecte és molt il·lusionant perquè permet transformar un punt negre en un bosc urbà al mig de la ciutat obert a tota la ciutadania, accessible, de 16.000 metres quadrats, amb 280 arbres de vegetació mediterrània, mobiliari urbà i enllumenat", ha explicat.

El director general d'Urbanisme, Biel Horrach, ha explicat que aquest projecte és un "repte" i que permetrà, a més d'intervenir a un espai central de la ciutat, recuperar elements patrimonials que són "un valor afegit per a la ciutat". En aquest sentit, ha recordat que es recuperarà un ramal de l'antiga síquia de la font de la Vila. "Aquest projecte marca un punt d'inflexió en la manera d'intervenir. La natura és la protagonista d'aquest projecte, que serà un punt d'absorció de CO2, i d'adaptar millor la ciutat als efectes del canvi climàtic", ha dit.

Al procediment obert es varen presentar un total de 13 empreses. El termini per a executar el projecte és de 12 mesos. Un cop adjudicat, s'obre un termini màxim de 15 dies per a formalitzar el contracte. La previsió és que les obres puguin començar aquest mes de juny.

Actuacions

La parcel·la del Canòdrom té més de 16.102 metres quadrats i s'hi plantaran uns 280 arbres mediterranis (lledoners, pins i alzines), que permetran crear un gran bosc urbà a la zona, a més de plantar arbusts en un espai de 1.300 metres quadrats. El bosc urbà permetrà mitigar la temperatura a la zona i treballar per a minvar la contaminació. L'àmbit serà cent per cent permeable i es farà servir aigua regenerada per a afavorir el creixement dels arbres.

També es dotarà d'il·luminació, reg i mobiliari urbà. S'establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s'eliminaran les barreres arquitectòniques per a fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants.

Les actuacions que es preveu dur a terme són les següents:

  • Es recuperarà el ramal de l'antiga síquia de la font de la Vila que es troba a la zona.
  • Es rehabilitarà l'antiga entrada a la zona sud.
  • S'habilitarà l'accés des del carrer de Carles I com a segon accés.
  • Es conservarà l'antic traçat de la pista del Canòdrom per a destinar-lo a passeig.

Data darrera modificació: 13 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia Serveis atenció violència de gènere El Batle Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226