Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Compte enrere per a iniciar les obres de posada al dia del sector antic del cementeri

11 de juny de 2018

Martín: "Presentam un projecte que continua amb la dignificació del cementeri de Palma; és important perquè és un espai emblemàtic"

El projecte afecta 180 sepultures; 52 es reubicaran amb la fórmula de bescanvi i la resta estan afectades per expedients de caducitat

Es tracta d'una inversió de 444.503 euros i està previst que s'iniciï el proper mes de setembre

Palma, 11 de juny de 2018.- La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, i el gerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Jordi Vilà, han explica avui les tasques que s'han fet fins ara perquè el proper mes de setembre puguin iniciar-se les obres de reordenació del sector antic del cementeri de Palma.

Martín ha recordat que el cementeri és un espai emblemàtic. "És molt important que es dignifiqui el cementeri. És un espai emblemàtic i totes les millores que hi puguem fer aquest mandat són importants", ha dit, i ha aclarit que les obres afecten el sector antic i permetran evitar passar per damunt les làpides. "Obrim dos carrers, dues places, un portal i determinats passatges que en aquests moments són punts morts", ha dit.

En concret es tracta d'una inversió de 443.503 euros que estan en fase de licitació. Fins al proper 29 de juny es poden presentar ofertes.

Vilà ha explicat que el projecte permetrà obrir vials que estan tallats per sepultures; remodelar la plaça de Ramon Llull i refer per complet la plaça del Polvorí, a més de rehabilitar el memorial que hi ha a la plaça. L'objectiu d'aquesta obra és recuperar espais obsolets i ha recordat que aquesta zona és la que té més sepultures obsoletes. "Aprofitam el fet de refer els camins per a passar desguassos i electricitat amb la finalitat de posar al dia aquest sector", ha dit.

Tasques prèvies de bescanvis de sepultures

Vilà ha recordat que per a poder fer aquestes obres l'EFM ha hagut de realitzar una feina administrativa prèvia, ja que hi ha un total de 180 sepultures afectades. En concret, n'hi ha 52 que s'estan reubicant mitjançant el procediment de bescanvi. "Són expedients de bescanvis, els hem oferit als titulars canvis equivalents i ja n'hi ha 26 que estan tancats amb les famílies i fins i tot hem practicat les exhumacions de restes", ha dit, i ha recordat que es continua fent feina amb la resta d'expedients per a anar acordant els canvis d'ubicació. "Estam fent una feina d'obrir sepultures, retirar les restes de forma ordenada i dur-les a la sepultura de destí", ha aclarit.

La resta de sepultures afectades per les obres, 128, es recuperen per a l'EFM mitjançant expedients de caducitat o perquè de forma reiterada s'incomplia el pagament de les quotes. Així, Vilà ha detallat que el 2018 s'han resolt 70 expedients i que, per tant, reverteixen a l'EFM i es fan servir per a bescanviar espais afectats per les obres. "Tenim 150 expedients de caducitat en tràmit i la previsió és arribar als 300 a finals d'any", ha explicat.

Data darrera modificació: 12 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226