Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Igualtat presenta un recull amb propostes per a aconseguir unes festes lliures d'agressions sexuals i sexistes

11 de juny de 2018

Les recomanacions se centren en tres eixos, que són la imatge i la publicitat, l'espai i la música

El document s'emmarca dins el projecte "No, i punt" i dona resposta a les recomanacions que marca el Pla d'igualtat

Molina: "És important la corresponsabilitat perquè tots i totes hem de poder gaudir de les festes en llibertat"

Palma, 11 de juny de 2018.- L'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics ha presentat avui un document que recull propostes per a aconseguir unes festes lliures d'agressions sexistes i sexuals, que s'emmarca dins el projecte "No, i punt" i que dona resposta a les recomanacions que marca el Pla d'igualtat. Els destinataris són entitats socials, grups formals o informals, que vulguin organitzar una festa, un concert o altres tipus d'esdeveniments a un espai obert, sigui públic o privat.

El regidor d'Igualtat, Aligi Molina, ha destacat la importància de la "corresponsabilitat" perquè "augmenti la prevenció d'eventuals agressions sexistes i sexuals". "Tots i totes hem de poder gaudir de les festes en llibertat", ha afirmat. La directora general d'Igualtat, Lucía Segura, ha remarcat que "les recomanacions tenen l'objectiu que les festes que s'organitzen en espais públics o privats puguin prevenir les agressions".

Document

D'aquesta manera, el document s'articula a través de tres qüestions: imatge i publicitat, espai i música.

  • Imatge i publicitat. En aquest punt, s'ha de procurar que les dones no apareguin cosificades ni sexualitzades i no s'ha de fer ús de les dones com a simple reclam publicitari ni com a objecte de consum.
  • Espai de la festa: A l'hora de triar un indret s'ha de tenir en compte que ha de ser un espai ben comunicat, ben senyalitzat, amb bona visibilitat i que estigui ben cuidat. Per exemple, s'han d'eliminar les àrees amagades o sense visibilitat.
  • Música: s'ha d'assegurar la presència de dones a l'escenari i també a la música reproduïda. S'han marcat una sèrie d'indicacions que poden ajudar a detectar el masclisme de les lletres com, per exemple, aquelles lletres que situen les dones en una posició d'inferioritat i dependència o quan, explícitament, parlen sobre l'ús de la violència cap a les dones. L'Àrea ha elaborat la llista de reproducció "Per unes festes No i Punt!", on es pot trobar un recull de més de 200 cançons no sexistes que trenquen els estereotips respecte de la sexualitat, els cossos i les relacions, oferint missatges alternatius. Aquesta llista està oberta als suggeriments de la ciutadania.
Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 12 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226