Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> Àrees -> Cultura i Benestar Social -> Informacions d'interès

A Palma, menors 0,0

L'Ajuntament de Palma impulsa una campanya de prevenció del consum d'alcohol de menors d'edat amb el lema "A Palma, menors 0,0".

L'objectiu és sensibilitzar les persones adultes perquè no facilitin l'accés a l'alcohol a menors i tampoc els hi promocionin el seu consum.

Segons l'enquesta ESTUDES (2016-2017), el 68,2% dels menors d'edat ha consumit alcohol en el darrer mes. La societat ha de prendre consciència sobre aquesta situació: 9 de cada 10 estudiants de 14 a 18 anys opinen que és fàcil o molt fàcil aconseguir alcohol.

Com que els adolescents reprodueixen en gran mesura el model de consum d'alcohol que perceben en els adults del seu entorn social, la campanya incideix que és responsabilitat de tots els adults contribuir a generar una societat amb tolerància zero amb el consum d'alcohol entre els menors.

Els resultats que es persegueixen només són possibles amb la implicació de tothom: Ajuntament, sector comercial de producció i distribució de begudes alcohòliques, mitjans de comunicació, comunitat educativa, associacions de pares i mares, en definitiva, de tota la societat.

A més de la campanya informativa, s'està realitzant formació específica al personal municipal perquè actuïn com a elements difusors d'accions preventives. Paral·lelament, la Policia Local realitza una campanya d'especial seguiment del consum d'alcohol de menors al carrer i col·labora activament en un estudi per a conèixer la incidència real de la venda d'alcohol a menors per part dels comerços.

La campanya té com a model teòric el projecte SiE (Stad in Europe), finançat amb fons europeus, en el qual IREFREA, un institut especialitzat en l'estudi i prevenció d'addiccions, col·labora amb 7 països per dissenyar estratègies efectives front el greu problema de l'accessibilitat per part dels menors a l'alcohol. L'ajuntament té un conveni signat amb IREFREA que actua com a assessor especialista de la campanya municipal.

Hashtag #aPalmaMenors0,0

Si voleu més informació us podeu adreçar a Benestar i Drets Socials
Telèfon 971 225 977 (Dilluns a Divendres de 8-14 h)

Programa de Prevenció per pares i mares "FERYA" adreçat a entitats
http://www.ferya.es/

Si voleu sol·licitar un taller gratuït del Programa FERYA podeu contactar al web 
http://www.ferya.es/contacto/

Data darrera modificació: 5 de juny de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226