Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cultura recupera la memòria de les persones que estigueren a camps de treball durant el nazisme

17 de maig de 2018

La Regidoria instal·larà les plaques del projecte 'Stolpersteine' a diferents indrets de Ciutat en col·laboració amb l'escola Monti-sion

S'ha localitzat el nom de 10 persones de Palma o que visqueren a Ciutat que foren empresonats a camps de treball nazis

Carrió: "Feim una crida per a descobrir més noms de persones que estigueren a camps de treball per a retre'ls homenatge"

Palma, 17 de maig de 2018.- Stolpersteine significa "pedra o llambordí per travelar". És un monument dispers que s'estén per tot Europa en memòria de les víctimes del nazisme. Les pedres es posen incrustades a les voreres davant el darrer lloc on va viure, estudiar o treballar la víctima abans del seu arrest i deportació als camps de treball. Ara, l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística trasllada a Palma aquesta iniciativa i instal·larà a Ciutat plaques d'homenatge en record dels ciutadans i ciutadanes de Palma o que hi visqueren.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que amb el projecte es vol fer "un reconeixement a les persones que estigueren a camps nazis". El que es farà serà instal·lar una placa amb el nom de la persona allà on va viure o treballar perquè "mai se l'oblidi". Aina Rosselló, professora de cicles formatius de Monti-sion, ha destacat que la idea va sorgir del centre, on es va explicar el projecte. Un dels alumnes va narrar que un avantpassat seu va estar a un camp de treball: Miquel Navarro, qui fou regidor de l'Ajuntament durant el mandat del batle Emili Darder. A partir d'aquí, es posaren en contacte amb Cultura per a desenvolupar el Stolpersteine. Les plaques de bronze que s'instal·len són una idea de l'artista alemany Gunter Demnig, que vindrà a Palma a finals d'any.

El projecte es fa en col·laboració amb el col·legi Monti-sion, que és la institució que ha posat en marxa la iniciativa. De moment, s'han trobat deu persones: Eugenio Balduz, Manel Molina, Gabriel Mora, Miquel Navarro, Miquel Oliver, Pasqual Pomar, Guillem Torrens, Rafel Xamena, Jaume Rabassa i Josep Roy. A més, també es posarà una placa col·lectiva amb tots els noms que es documentin. "Volem aprofitar per a fer una crida a la ciutadania perquè es posin en contacte amb Cultura per a descobrir més noms de persones que estigueren a camps de treball per a poder retre'ls homenatge", ha dit Carrió.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226