Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cultura recupera la memòria de les persones que estigueren a camps de treball durant el nazisme

17 de maig de 2018

La Regidoria instal·larà les plaques del projecte 'Stolpersteine' a diferents indrets de Ciutat en col·laboració amb l'escola Monti-sion

S'ha localitzat el nom de 10 persones de Palma o que visqueren a Ciutat que foren empresonats a camps de treball nazis

Carrió: "Feim una crida per a descobrir més noms de persones que estigueren a camps de treball per a retre'ls homenatge"

Palma, 17 de maig de 2018.- Stolpersteine significa "pedra o llambordí per travelar". És un monument dispers que s'estén per tot Europa en memòria de les víctimes del nazisme. Les pedres es posen incrustades a les voreres davant el darrer lloc on va viure, estudiar o treballar la víctima abans del seu arrest i deportació als camps de treball. Ara, l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística trasllada a Palma aquesta iniciativa i instal·larà a Ciutat plaques d'homenatge en record dels ciutadans i ciutadanes de Palma o que hi visqueren.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que amb el projecte es vol fer "un reconeixement a les persones que estigueren a camps nazis". El que es farà serà instal·lar una placa amb el nom de la persona allà on va viure o treballar perquè "mai se l'oblidi". Aina Rosselló, professora de cicles formatius de Monti-sion, ha destacat que la idea va sorgir del centre, on es va explicar el projecte. Un dels alumnes va narrar que un avantpassat seu va estar a un camp de treball: Miquel Navarro, qui fou regidor de l'Ajuntament durant el mandat del batle Emili Darder. A partir d'aquí, es posaren en contacte amb Cultura per a desenvolupar el Stolpersteine. Les plaques de bronze que s'instal·len són una idea de l'artista alemany Gunter Demnig, que vindrà a Palma a finals d'any.

El projecte es fa en col·laboració amb el col·legi Monti-sion, que és la institució que ha posat en marxa la iniciativa. De moment, s'han trobat deu persones: Eugenio Balduz, Manel Molina, Gabriel Mora, Miquel Navarro, Miquel Oliver, Pasqual Pomar, Guillem Torrens, Rafel Xamena, Jaume Rabassa i Josep Roy. A més, també es posarà una placa col·lectiva amb tots els noms que es documentin. "Volem aprofitar per a fer una crida a la ciutadania perquè es posin en contacte amb Cultura per a descobrir més noms de persones que estigueren a camps de treball per a poder retre'ls homenatge", ha dit Carrió.

Data darrera modificació: 18 de maig de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226