Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

L'Ajuntament recupera el penell de la Rosa dels Vents del Molinar després de la seva restauració

10 de maig de 2018

Romero: "Recuperam un element emblemàtic de la barriada gràcies a les Brigades Municipals i donam resposta a una reivindicació veïnal"

Noguera "Aquesta legislatura hem fet una passa molt important pel que fa a la protecció d'elements patrimonials a la ciutat"

Palma, 10 de maig de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, la coordinadora general de l'Àrea, Virginia Abraham, acompanyats per veïnats i veïnades de la barriada del Molinar, han presentat avui el penell de la Rosa dels Vents i la seva cúpula, que s'han tornat a instal·lar al passeig després d'afrontar la seva primera restauració.

El penell, que representa un ocell, es va desmuntar ara fa un any pel mal estat que presentava com a conseqüència del rovell acumulat. El penell està format per un ocell de 2,5 metres d'envergadura fet amb una fosa d'alumini que està sobre un eix de 5,5 metres d'acer inoxidable.

Amb el temps s'ha anat filtrant aigua a l'alumini, que s'ha rovellat, el que ha provocat que hi apareguessin algunes esquerdes.

La intervenció ha consistit a sanejar l'alumini, emplenar les esquerdes i cobrir-ho amb una capa de pintura especial. També s'han canviat els dos rodaments que porta al centre i s'han col·locat coixinets nous a l'eix. També s'ha instal·lat un greixador automàtic perquè el penell estigui permanentment lubricat.

Romero s'ha mostrat satisfet per "la recuperació d'un element emblemàtic de la barriada" i ha destacat la feina de les Brigades Municipals que s'han fet càrrec de la restauració.

El regidor també ha afegit que "la nova estructura tindrà una novetat, i és que s'han incorporat llums led a l'interior perquè estigui il·luminada a les nits".

El cost de la restauració i la incorporació de l'enllumenat, compost de 8 lineals de led RGBV, que permeten el canvi de color amb un telecomandament, i 4 projectors blancs per a la coa de l'ocell, ha estat de 20 mil euros.

El batle ha destacat que "aquesta legislatura hem fet una passa molt important pel que fa a la protecció, hem recuperat aquest símbol per al Molinar i hem ampliat el catàleg d'elements protegits que marquen la personalitat dels barris i del conjunt de la ciutat".

Data darrera modificació: 11 de maig de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226