Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La sala de plens s'omple de nins i nines en el primer Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l'adolescència

24 de gener de 2018

Antoni Noguera: "Feim una passa important per a aquest Ajuntament perquè els infants participin en la presa de decisions"
La constitució d'aquest Consell és una passa necessària per a aconseguir el Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF

Han participat en l'acte alumnes de set centres educatius de Palma i membres de nou entitats i associacions relacionades amb la infància i la joventut

Palma, 23 de gener.- La sala de plens s'ha omplit avui horabaixa de nins, nines i adolescents procedents de diferents centres educatius de Palma per a celebrar el primer Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l'adolescència.

El batle de Palma, Antoni Noguera, els ha donat la benvinguda i ha recordat que l'acte d'avui "és una passa important per a l'Ajuntament, ja que a partir d'ara els infants participaran en la presa de decisions", ha dit. Durant la sessió d'avui s'ha presentat el Consell i s'ha celebrat la primera sessió participativa amb els alumnes.

El Consell de Palma, com a ciutat de la infància i adolescència, ha comptat amb la presència de la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, representants de diferents partits polítics amb representació municipal (PP, PSIB-PSOE, Més, Podemos i Ciutadans) i tècnics i representants de diferents àrees de l'Ajuntament com Igualtat i Drets Cívics, Participació Ciutadana, Educació i Esports i Benestar i Drets Socials.
A la constitució del Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l'adolescència hi han participat alumnes dels centres IES Emili Darder, Monti-sion, CP Aina Moll, CP Son Canals, IES Arxiduc, IES Antoni Maura i també membres de les següents entitats i associacions: Llars del Temple, Club Esplai Jovent, Escoltes de Mallorca, Círculo Materno, Estrellas y Duendes, Creu Roja Joventut, Fundació Reial Mallorca, Projecte Naüm, Espiral.
El Consell ha comptat amb la presència de Mercedes del Pozo, presidenta d'UNICEF Comitè Balears; la tècnica de Polítiques de la Infància i Cooperació, Patricia Gresses, i les regidores d'Educació d'Inca, Alice Weber, de Manacor, Helendina Perelló, i de Calvià, Cristina Gamundí.
Els protagonistes d'avui han estat els nins, nines i adolescents, que de manera participativa han aportat les seves reflexions sobre Palma. D'aquesta manera les propostes i idees que avui han plantejat es poden incorporar als plans d'actuació de Palma i millorar el seu entorn.
La creació del Consell d'avui és, a més, una passa necessària per a aconseguir el Segell de Reconeixement per a Palma com a Ciutat Amiga de la Infància de la UNICEF. Cal recordar que al Ple ordinari de l'Ajuntament celebrat el passat 21 de desembre de 2017 s'aprovà sol·licitar a UNICEF iniciar els tràmits per a obtenir el Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància.
El Programa "Ciutats amigues de la infància", liderat per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, en l'àmbit dels governs locals.

Data darrera modificació: 24 de gener de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Palma, Ciutat Amiga de la Infància Serveis atenció violència de gènere Perfil del contractant Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Factura electrònica Targeta Ciutadana Projectes cofinançats per Fons Europeus Queixes i suggeriments tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226