Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Consell i Cort aconsegueixen el suport del Ministeri de Cultura amb les reclamacions de Son Puig

12 de gener de 2018

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila,i la consellera insular de Territori i Infraestructures Mercedes Garrido s'han reunit avui amb el secretari d'Estat de Cultura

Ambdues administracions han exposat la preocupació sobre l'impacte de les torres d'alta tensió de Son Puig a la serra de Tramuntana

Palma, 12 de gener de 2018.- El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han aconseguit que el Ministeri de Cultura se sumi a les reivindicacions per al canvi de traçat de les torres d'alta tensió de Son Puig. Des del Ministeri, aprecien que es genera un impacte sobre la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, tot i que no han manifestat que perill el reconeixement internacional.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament de Palma, José Hila, s'han reunit avui amb el secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo. També hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i, per part del Ministeri, el director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente.

Garrido ha manifestat la satisfacció perquè el Ministeri «aculli les reclamacions que s'han fet des de la plataforma Salvem Son Puig, del Consorci Serra de Tramuntana i l'Ajuntament de Palma per la modificació del traçat de les torres. Una notícia molt positiva per Mallorca».
Per la seva banda, el regidor Hila ha afirmat que «hem aconseguit un aliat més i servirà per donar resposta a les demandes dels veïnats i per preservar un espai únic com és la serra de Tramuntana».

Des del Ministeri, s'ha explicat que es posaran en contacte amb el Ministeri d'Energia i amb Red Eléctrica per sol·licitar el canvi de traçat. Aquesta petició es fonamentarà amb un informe de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya amb el qual es deixarà clar l'impacte de les torres de 50 metres sobre el paisatge cultural de la Serra.
A partir d'aquí, està en mans de Red Eléctrica que duguin a terme el canvi de traçat per tal de protegir el Patrimoni Mundial de la UNESCO que tenim a l'illa. Des de les institucions de Mallorca les expectatives augmenten amb el nou suport que s'ha sumat avui.

Data darrera modificació: 12 de gener de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226