Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'enllumenat públic de Pere Garau es reforça amb la instal·lació de 74 nous punts de llum

11 de gener de 2018

Les obres de millora de l'enllumenat públic a la barriada han suposat una inversió de 613.250,7 €, cofinançats en un 50% pels Fons FEDER

Romero: "La prioritat de l'actual equip de govern és tornar a invertir a tots els barris i millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat"

Palma, 11 de gener de 2018.- El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham han presentat avui les obres de millora de l'enllumenat públic que s'han realitzat a la barriada de Pere Garau.

En aquesta barriada s'ha fet una inversió de 613.250,7 €, cofinançats en un 50% pels fons FEDER. Romero ha destacat que "la introducció de la tecnologia LED ens permetrà un estalvi en la factura que paga el ciutadà pel consum de llum, a més de donar més seguretat i mantenir un barri en condicions dignes".

L'obra civil ja està pràcticament tota realitzada, a l'espera dels carrers Metge Josep Darder i Uetam, on manca instal·lar els nous punts de llum, i s'espera donar per acabada l'obra el mes que ve. Les actuacions que s'han realitzat són:

- Incorporar equips de 5 nivells a 834 fanals
- Ajust de la potència a 832 fanals
- Substitució per lluminàries LED a 154 punts de llum
- Col·locació de 74 nous punts de llum amb lluminàries LED
- Unificació de quadres, passant de 21 quadres inicials a 7 quadres finals amb qualificació energètica A
- Millora de la uniformitat en tota la instal·lació

Aquest barri es caracteritza per una il·luminació molt funcional. Amb aquest projecte s'ha mantingut l'enllumenat existent, adequant les potències dels punts de llum a la normativa vigent, amb la incorporació d'equips que permeten regular els nivells d'il·luminació.

En els carrers de Uetam, Gabriel Llabrés, Benet Pons i Fàbregues, Francesc Pi i Margall i Adrià Ferran, s'ha reforçat l'enllumenat existent, amb la instal·lació de 74 nous punts de llum, amb lluminàries de tecnologia LED de 4 metres d'alçada per eliminar les interferències entre la il·luminació i l'arbrat.

En el tram del carrer Aragó (situat entre Nuredduna i la plaça Güell), el tram del carrer Reis Catòlics (entre Manacor i plaça de Miquel Dolç) i el carrer de Capità Vila s'han eliminat els globus instal·lats a 4 metres dels bàculs del vial i també s'ha reforçat l'enllumenat existent.

Al carrer del Metge Josep Darder s'ha adequat la potència dels llums, mentre que les lluminàries existents en columnes de 4 metres s'han substituït per altres de la mateixa tipologia però amb tecnologia LED.

Al parc de Jorge Luis Borges així com al carrer de Jorge Luis Borges les lluminàries s'han substituït per altres amb tecnologia LED.

21,7 milions d'euros en la millora de l'enllumenat dels barris

Aquesta intervenció a la barriada de Pere Garau forma part del nou contracte de millora de l'enllumenat dels barris de Palma per al període comprés entre els anys 2015 i 2019. Aquest nou model de gestió integral de l'enllumenat exterior i de millora de l'eficiència energètica de les infraestructures públiques està cofinançat en un 50% pel Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Romero ha explicat que "hem previst una inversió de 21,7 milions d'euros per a noves actuacions, el que suposarà actuar sobre uns 25.000 punts de llum de la ciutat".

El regidor també ha destacat que "aquesta inversió suposarà una reducció de 0,58 ktep/any (milers de tones equivalents de petroli a l'any), o el que és el mateix, gairebé 187.000 arbres en emissions de CO₂, i un estalvi anual superior al milió de € en el consum elèctric".

Les actuacions previstes són:

- Substitució de lluminàries obsoletes per noves de tecnologia LED.
- Adequació dels nivells d'il·luminació i potències al Reglament d'Eficiència Energètica.
- Eliminació de les interferències existents entre els suports (fanals) i els elements urbans (arbres).
- Adequació de les xarxes al Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió.
- Eliminació d'interferències en matèria d'Accessibilitat.

El pla d'actuació té previst actuar en diferents barris de la ciutat al llarg de la vigència del contracte. Romero ha defensat que "prioritzam la millora en els barris de la perifèria perquè són els més necessitats".

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 12 de gener de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226