Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB, l'IES Ramon Llull, l'Associació Balear d'Alletament Matern, Josep Sanchís i Joan Barceló, medalles d'or de la ciutat

2 de gener de 2018

Avui s'han entregat en el saló de plens de l'Ajuntament en el marc de la celebració de la Festa de l'Estendard 2017

Palma, 31 de desembre de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, ha entregat avui les medalles d'or de la ciutat, dins els actes de la Festa de l'Estendard, i després de la defensa dels diferents guardons que han fet la tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll; el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió; la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín; el regidor del Grup Municipal de Ciutadans, Josep Lluís Bauzá, i la regidora del Grup Municipal del Partit Popular, Margalida Duran.

Els guardonats han estat:

Grup de Relativitat i Gravitació (GRG) de la Universitat de les Illes Balears (UIB): L'equip del GRG va col·laborar en la detecció de les ones gravitacionals, un projecte liderat per la iniciativa internacional LIGO, que ha rebut el Premi Nobel de Física i el Premi Princesa d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2017. El grup està liderat per la menorquina Alicia Sintes i Sasha Husa, i és l'únic del país que ha col·laborat amb LIGO. LIGO va aconseguir confirmar l'existència de les ones gravitacionals el febrer de 2016.

IES Ramon Llull: L'Institut Balear va ser el primer centre d'ensenyament secundari de les Balears. Va ser creat el 25 d'octubre de 1835. L'Institut Ramon Llull és l'hereu d'aquell centre. Es reconeix la importància de l'educació pública per a garantir el dret a l'educació de tots els ciutadans. Els personatges destacats que s'han format a l'institut foren Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera, Antoni Maura, Josep Pons i Gallarza o Francesc de Borja Moll, entre molts d'altres. Durant el 2016 es va commemorar el centenari de la construcció de l'edifici que acull l'IES Ramon Llull.

Associació Balear d'Alletament Matern (ABAM): L'ABAM va sorgir l'any 1998 a partir d'un curs organitzat per la Universitat de les Illes Balears dirigit a totes les persones sensibilitzades amb la lactància. Es tracta d'una associació de suport a la lactància que organitza xerrades on s'intenten resoldre dubtes i dificultats, a més de compartir vivències i experiències.

Joan Barceló i Serra (a títol pòstum): Joan Barceló (sa Pobla, 1954-Palma,2017) fou esportista i entrenador de bàsquet. Va entrenar el club de bàsquet Sant Agustí i el convertí en una dels millors planters del bàsquet balear. Després, va participar en la fusió del Sant Agustí amb l'Impremta Bahía. De la seva unió va sorgir el Bahía Sant Agustí, un dels principals equips a nivell balear tant femení com masculí. Ha entrenat jugadors com Sergi Llull, Guillem Coll o Pedro Llompart, entre d'altres.

Josep Sanchís Pastor: Josep Sanchís (Sóller, 1930) és un promotor esportiu i dinamitzador comunitari. Va fundar la Federació Balear de Tir de Fona, de la qual és president honorífic. A més, també és el president honorífic de l'Associació de Veïnats des Fortí, mitjançant la qual fomenta la participació activa i compromesa de la seva barriada.

Data darrera modificació: 3 de gener de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226