Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'Ajuntament lamenta la suspensió cautelar d'una sèrie de preceptes de la llei que regula les corregudes de toros

7 de desembre de 2017

Truyol: "Refermam la voluntat de l'Ajuntament de continuar sent un municipi antitaurí que vetla pel benestar animal"

"Amb la norma aprovada pel Parlament tenim més eines de control i es mantenen en vigor determinats preceptes, que s'han de complir"

Palma, 7 de desembre de 2017.- L'Ajuntament de Palma lamenta la decisió del Tribunal Constitucional que ha suspès, de manera cautelar, una sèrie de preceptes de la Llei del Parlament que regula les corregudes de toros, després d'admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern de l'Estat.

La tinenta de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha refermat la voluntat de l'Ajuntament "de continuar sent un municipi antitaurí que vetla pel benestar animal".

Truyol ha recordat que amb la norma aprovada pel Parlament "l'Ajuntament tindrà més eines de control" i que, tot i el recurs, es mantenen en vigor determinats preceptes, que hauran de complir les empreses organitzadores, com la prohibició de consum i venda d'alcohol a les places de toros, l'exigència de compliment de la normativa d'accessibilitat, la prohibició d'entrada a menors de 18 anys, la insuficiència d'ambulàncies portàtils, el control antidopatge a toros i matadors i l'obligació de situar cartells que avisin que espectacle pot ferir la sensibilitat dels espectadors.

La regidora de Benestar Animal, ha afirmat que "el Partit Popular s'amaga darrere del Constitucional per a aturar els canvis que la societat fa temps que demana, com la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic, o contra el maltractament dels animals, com en aquest cas". Truyol també defensa que "amb la llei autonòmica teníem moltes eines per a prohibir la tortura i el maltractament animal, i el govern central vol tot el contrari".

Per tot això ha mostrat la seva indignació per la resolució del Constitucional i ha reclamat el dret de poder decidir sobre les "festes que es fan aquí", i ha defensat que "des de l'Ajuntament continuarem usant totes les eines que tenim al nostre abast per a evitar i lluitar contra la tortura i el maltractament".

L'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament ha imposat diverses sancions per les activitats taurines que s'han duit a terme a la plaça de toros aquest darrer any, per la presència de menors, de forma reiterada, i per les deficiències detectades a la instal·lació.

L'any 2016 es va proposar la sanció màxima, de 10.000 €, perquè s'apreciaven circumstàncies de reiteració i reincidència, i hi ha obert un expedient pels incompliments detectats aquest passat estiu.

Data darrera modificació: 11 de desembre de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226