Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Joves amb dificultats de l'Arenal de Llucmajor i Palma reben suport en l'estudi

14 de novembre de 2017

Es tracta d'una iniciativa emmarcada en el programa "CaixaProinfància"

Mercè Borràs: "Prevenir l'abandonament escolar i afavorir el retorn al sistema educatiu sobretot en nins i joves vulnerables és oferir igualtat d'oportunitats i prevenir situacions futures de risc d exclusió"

Palma, 14 de novembre.- Des de començaments d'aquest mes de novembre, joves de l'Arenal de Llucmajor i Palma reben ajuda i reforç en els seus estudis de secundària o formació professional, gràcies a l'activitat "Estudi Assistit". Aquesta activitat és un dels programes de "CaixaProinfància", i alhora està integrant dins la Taula d'Infància, un projecte pilot impulsat conjuntament pels ajuntaments de Llucmajor i Palma, per a coordinar entitats i serveis implicats en la millora de la qualitat de vida dels nins de la zona costanera i les seves famílies.

"Estudi Assistit" dona suport a alumnes que presenten "nivells i dificultats similars" en "grups reduïts" per a "poder atendre'ls degudament i complir criteris d'eficàcia". Aquesta activitat se centra a donar suport en les tasques escolars, l'estudi, la resolució de dubtes i dificultats de comprensió, seguiment de l'escolarització i el control de l'agenda escolar". Paral·lelament al suport indicat, als joves participants els ensenyen tècniques d'estudi, control de temps, planificació, etc.

"En fer treball en grups tan reduïts i amb una supervisió tan intensa, els objectius es compleixen de forma natural", apunta la regidora d'Atenció Social de l'Ajuntament de Llucmajor, Maria Antònia Gil.

La regidora de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma, Mercè Borràs, recorda que "prevenir l'abandonament escolar i afavorir el retorn al sistema educatiu, sobretot en nins i joves vulnerables, és oferir igualtat d'oportunitats i prevenir situacions futures de risc d'exclusió", diu.
A més de les classes de suport, l'educador de referència dels joves està en contacte cada mes amb els centres educatius, els quals participen en el projecte, realitzant un seguiment dels participants i aportant les necessitats que han detectat en els alumnes i que han de ser treballades en l'activitat. De la mateixa manera, els centres també reben una devolució per part dels professionals que imparteixen l'activitat.

La implicació dels centres educatius, dels professionals responsables de l'activitat i de l'educador de referència fa possible la consecució dels objectius marcats, i en conseqüència un avanç positiu en els menors.

Data darrera modificació: 15 de novembre de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis Defensora ciutadania

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226