Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'estudi de públic de la Revetla de Sant Sebastià conclou que és la festa més ben valorada per la ciutadania

14 de novembre de 2017

L'estudi realitzat amb una mostra de 505 enquestes al carrer indica que hi ha demanda de programació a barris i que la majoria de ciutadans valora l'ambient

Sis de cada 10 palmesans i palmesanes han assistit a la Revetla de Sant Sebastià en els darrers 5 anys

Frade: "Volem que els palmesans i palmesanes sentin les festes com a pròpies, que la gent senti orgull de les festes i que els atrapin al carrer"

Palma, 14 de novembre 2017.- La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la historiadora de l'art Aina Ferrero Horrach, del col·lectiu Mutus, que assessora a l'Ajuntament de Palma en la confecció del cartell musical de la Revetla de Sant Sebastià 2018, han explicat avui els resultats de l'estudi de públic que s'ha fet durant les darreres setmanes.

L'estudi es basa en una mostra de 1.027 persones, de les quals 505 varen respondre a les enquestes a peu de carrer i a diferents indrets de Palma.

Ferrero-Horrach ha explicat que aquesta enquesta atorga un "aprovat alt" a la Revetla i ha detallat diferents aspectes i conclusions de l'estudi:

  • La gran majoria dels ciutadans/anes ha assistit a la Revetla de Sant Sebastià els darrers 5 anys i té intenció d'assistir-hi enguany.
  • Els ciutadans joves són els més interessats a assistir-hi. A mesura que augmenta l'edat, l'interès decreix per motius personals o per a fugir de les aglomeracions.
  • La Revetla és una festa ben valorada pels ciutadans/anes, tot i que aquests consideren millorable la programació musical.
  • L'ambient és allò que més agrada.
  • Els ciutadans/anes s'estimen més moure's per les diferents places en lloc de quedar-se a una plaça en concret.
  • Hi ha demanda de programació als barris perifèrics.
  • El pop rock és l'estil preferit dels enquestats.
  • La música clàssica i els èxits dels 60 i 70 són estils amb demanda per part població més gran.
  • Els palmesans i palmesanes no tenen hàbits culturals musicals consolidats

L'estudi, de fet, detalla que els estils musicals que es troben més a faltar a la Revetla són pop, rock, indie i rap. També la major demanda per a millorar la Revetla seria "ampliar dies de festa, millorar els concerts i aglomeracions".

Conclusions per a la Regidoria
Frade ha recordat que l'objectiu màxim de Participació Ciutadana és que la gent se senti orgullosa de les seves festes i que les senti pròpies. "Volem que els palmesans i palmesanes sentin les festes com a pròpies, que la gent senti orgull de les festes i que els atrapin al carrer", ha dit.

La regidora ha explicat quines són les conclusions que extreu la Regidoria. "Amb aquest estudi detectam les necessitats de la ciutadania", ha dit. Frade ha explicat que per a la seva Àrea són importants tres conclusions: "ens trobam amb una bipolaritat de població, tenim una minoria amb una exigència musical molt alta que ens demana més qualitat i, després, tenim un gran gruix de població sense tanta consideració musical i que ens demana programació als barris i estils musicals que ara no hi són, com la música clàssica, la música dels anys 60/70 i el hip-hop o el rap", ha dit. "Hem de treballar per a consolidar la programació", ha explicat. Frade ha recordat que l'enquesta, realitzada mitjançant www.tufaspalma.cat, indica resultats molt similars. "El nostre web ens dona una mostra de població acurada", ha dit.

Descàrrega d'arxius

Documents

Data darrera modificació: 15 de novembre de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226