Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cultura obre una convocatòria per a incorporar el Servei de Dinamitzadors Lingüístics

11 d'octubre de 2017

Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística posa en marxa el servei, que vol promoure l'ús i el coneixement del català

Es desenvoluparà a tres zones de Palma que es consideren d'atenció preferent i on ja existeixen infraestructures per a poder dur-lo a terme

Carrió: "Consideram que amb aquest servei Palma, assumint el seu pes demogràfic, es consolida com un motor per a la normalització lingüística"

Palma, 11 d'octubre de 2017.- La Junta de Govern ha aprovat avui els plecs administratius i tècnics que regiran la contractació d'un servei de dinamització lingüística, que es desenvoluparà a tres zones de Palma. L'objectiu de la iniciativa és promoure el coneixement i l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits i sectors de la societat i impulsar la participació ciutadana en el procés de recuperació lingüística.

El regidor de l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha destacat que es tracta de l'actuació en matèria de política lingüística "més ambiciosa d'aquest mandat". "Consideram que amb aquest servei Palma, assumint el seu pes demogràfic, es consolida com un motor per a la normalització lingüística i un referent indiscutible per als altres municipis", ha destacat Carrió.

Zones

Les zones que s'han escollit són tres:

  • Zona A: inclou els barris de Son Gotleu, Pere Garau i la Soledat.
  • Zona B: el rafal, el Viver i Son Cladera.
  • Zona C: el Camp Redó i Cas Capiscol.

S'han triat aquests barriades perquè s'hi disposa d'infraestructures que podran donar suport al servei i són zones considerades d'atenció preferent, a més de ser barris amb una alta població de nouvinguts. El pressupost del servei és de, en concret, 155.760,77 euros, que es computarà en dos anys diferents. Així, el 2018 s'hi destinaran 77.880,39 euros i el 2019, uns altres 77.880,38, que procedeixen de la partida de promoció de la llengua.

Programes

El servei haurà d'oferir quatre programes:

  • Programa del sector comercial: Durà a terme actuacions destinades als comerços i les empreses de serveis de la zona per a incentivar-hi l'ús del català tant en la retolació com en l'atenció al client.
  • Programa escolar: es desenvoluparan actuacions en l'àmbit de l'ensenyament per a reforçar l'aprenentatge del català i la integració cultural mitjançant actuacions complementàries a les reglades. També es podran destinar als pares i mares perquè puguin ajudar als seus fills/es.
  • Programa sociocultural: l'objectiu d'aquest programa és reforçar o introduir l'ús del català a activitats lúdiques i culturals.
  • Programa intercultural: amb aquest punt el que volem és difondre informació als nouvinguts sobre la llengua catalana com a element integrador de les diverses comunitats lingüístiques.

Data darrera modificació: 13 d'octubre de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226