Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Josep Lluís Pol, fundador i vocal de la Societat Balear de Matemàtiques, serà el pregoner de la Festa de l'Estendard

9 d'octubre de 2017

Carrió: "Reconeixem la seva tasca per a apropar les matemàtiques a la ciutadania emprant diferents àmbits de Palma com Bellver o la Seu"

Palma, 9 d'octubre de 2017.- Josep Lluís Pol, vocal de la Societat Balear de Matemàtiques, serà el pregoner de la Festa de l'Estendard 2017. L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha escollit Pol pel seu esforç per a "reivindicar una sola cultura en què les ciències tinguin un paper destacat i, en concret, les matemàtiques". A més, ha treballat a donar a conèixer els efectes de la llum a la Seu, les històries matemàtiques de la Palma gòtica, la relació de les matemàtiques i la natura al Carnatge i l'activitat "Matemàtiques a la defensiva" al castell de Bellver.

Per al regidor de Cultura, Llorenç Carrió, "feim un reconeixement a la seva tasca d'apropar les matemàtiques a la ciutadania emprant diferents àmbits de Palma com Bellver, la Seu, Es Baluard o el Carnatge i donar-los a conèixer des d'una nova perspectiva"". Cal subratllar la seva implicació en l'organització dels homenatges de figures rellevants de la nostra història i ciència com són Ramon Llull, Vicenç Mut i Francesc Aragó. La darrera actuació destacada fou la recreació "Talaies de Mallorca. Torres de defensa pels drets humans", que va tenir lloc el passat 7 de gener.

Biografia

Josep Lluís Pol és llicenciat en Ciències Químiques per la UIB. Professor de matemàtiques de secundària des de 1989. És professor del Centre d'Aprenentatge Cientificomatemàtic CentMat, que ell mateix creà l'any 2008. Pol és membre fundador de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX de la qual fou president des de l'any 2007 fins a l'any 2014. Actualment n'és vocal de la junta directiva. En l'àmbit de l'SBM-XEIX es dedica bàsicament a la divulgació del coneixement matemàtic i la relació d'aquest amb qualsevol disciplina com l'art, la història, la música o la natura. A l'entorn de la ciutat és un dels impulsors dels itineraris matemàtics per a famílies que abasten llocs com el barri gòtic, la Seu, el Carnatge o el castell de Bellver.

La Societat Balear de Matemàtiques és una associació creada a l'any 2005, amb els objectius bàsics següents. D'una banda, contribuir a la promoció i divulgació del coneixement de les matemàtiques en tots els estaments de la societat de les Illes Balears. De l'altra, contribuir a millorar tots els aspectes que incideixen en l'ensenyament de les matemàtiques, tant en l'àmbit educatiu com en qualsevol altre àmbit fora de l'entorn escolar o acadèmic.

Data darrera modificació: 10 d'octubre de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226