Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

L'oferta d'activitats saludables del curs 2017-2018 es duplica fins a arribar a 8.880 places

14 de setembre de 2017

Antònia Martín: "Aquest curs marcam un abans i un després perquè duplicam les places que oferim, incorporam activitats noves i feim un canvi organitzatiu"

Enguany s'ha afegit l'activitat per a educació infantil "Del plat al conte" i s'ofereixen el doble de places a "Desdejuni saludable"

Els centres educatius i entitats que es vulguin inscriure ja ho poden fer a través del web www.palmaeduca.cat

Palma, 14 de setembre.- La regidora de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma, Antònia Martín, ha presentat avui l'oferta d'activitats saludables, que ja està disponible al web de Palma Educa, http://www.palmaeduca.cat/p_activitats/index.php, perquè la consultin tots els centres educatius de Palma i entitats i comencin a inscriure's.

Martín ha destacat que aquest curs marca "un abans i un després perquè duplicam les places que oferim; incorporam activitats noves i feim un canvi organitzatiu". Martín ha detallat que s'ofereixen per al curs 2017-2018 un total de 8.880 places, tant a centres escolars com a entitats que fan feina amb col·lectius amb risc d'exclusió social. "És una aposta com mai s'havia fet a l'Ajuntament i és el reflex que aquest equip de govern considera la salut fonamental", ha dit.

Martín ha recordat que des de la seva Àrea apliquen les directrius de l'Organització Mundial de la Salut, basant-se en l'estratègia de promoció de la salut. "Prioritzam les escoles públiques per a accedir a les activitats oferides i duplicam l'oferta a totes les activitats", ha dit.

El curs passat totes les activitats saludables arribaren a un total de 4.291 persones i enguany s'ofereixen 8.880 places en un total de tretze programes i activitats diferents.

Martín ha enumerat que l'activitat "Desdejuni saludable" oferirà el curs 2017-2018 un total de 76 tallers i ha explicat que, tot i haver duplicat les places, aquestes "s'han exhaurit en tres dies", ha dit.

Les activitats que es duran a terme el curs 2017-2018 són les següents:

Bloc "Alimentació i nutrició"

 • "Prevenció de trastorns alimentaris: autoestima i habilitats socials". Participants curs anterior: 11 centres i 249 adolescents.
 • NOVA ACTIVITAT. "Menja sa i mou-te". Taller de prevenció de l'obesitat. Treballa sobre el concepte d'obesitat i les seves repercussions i va adreçada a educació primària.

Aquestes dues activitats sumen una oferta de 960 places cada una per al curs 2017-2018

 • "Pro salut". Programa de promoció de vida saludable: dirigit a associacions i entitats sense ànim de lucre que facin feina amb persones amb situacions de vulnerabilitat social. Les places s'assignen en funció de les demandes de les entitats. En aquest sentit, Martín ha fet una crida a les entitats perquè s'hi apuntin. El curs passat hi participaren 30 persones.
 • "Desdejuni saludable". L'any passat hi participaren 1.088 infants de 40 centres. Enguany s'ofereixen el doble de places. Aquest taller pretén conscienciar de la importància de berenar cada dia. Els infants aprenen involucrant-se en dinàmiques de joc.
 • "Intel·ligència emocional". Tracta el concepte de salut des d'una perspectiva de benestar psicològic. El cus passat hi participaren 12 centres, un total de 283 adolescents.
 • NOVA ACTIVITAT. "Del plat al conte. Aprenem a menjar sa". Està enfocada a educació infantil i consta de dues sessions que es realitzaran en dos dies diferents. L'objectiu és que els més petits aprenguin a menjar sa. S'ofereixen 960 places i obeeix a una demanda de les escoles.

Bloc "Projectes"

 • Projecte "L'escola al mercat". Enguany amplia les places fins a 1.200 (l'any passat hi participaren 1.180 infants). Es du a terme gràcies a un conveni de col·laboració entre diverses institucions i organismes de les Illes Balears. Es va posar en marxa l'any 2009. Aquesta intervenció ha estat reconeguda com a model d'intervenció comunitària dins l'Estratègia de la Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat). Dirigit a infants de segon i tercer cicle d'educació primària i d'educació especial.
 • NOU ENFOCAMENT. "Com ens hem d'alimentar i viure de manera activa la nostra ciutat?". 327 participants el curs 2016-2017. Enguany aquesta activitat estrena un nou enfocament i se centra en la promoció de l'esport i dels actius en salut que té Palma: carrils bici, instal·lacions IME, parcs amb mobiliari per a practicar esport, etc.

Altres programes

 • "Programa de promoció i educació per a la salut". Dirigit a les dones a les etapes de la maduresa: 207 dones hi participaren el curs passat. Està donant molt bons resultats, es prioritzen les dones amb risc d'exclusió social.
 • "Guanya salut: Cuida't", edició 2017. 90 persones hi participaren el curs passat. En aquesta edició hi han participat persones del centre ASPAYM Illes Balears.
 • "Cuina saludable". Cuina de mercat, 357 participants el curs passat.
 • "Prevenció d'infeccions de transmissió sexual (ITS) i embarassos no desitjats", edició 2017. 250 participants el curs passat.
 • "Hàbits alimentaris i emocions". Participants el curs passat: 10 centres, 230 adolescents.

Data darrera modificació: 15 de setembre de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226