Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cort ha invertit 1 milió d'euros en millores a 18 escoles aquest estiu

12 de setembre de 2017

Susanna Moll: "Demostram que l'escola pública de qualitat és la nostra prioritat i ho demostram amb fets; hem escoltat i hem atès totes les peticions de les escoles"

Rodrigo A. Romero: "Hi havia molt fer fer i hem prioritzat les actuacions amb un diagnòstic de l'Àrea i escoltant l'opinió dels docents centre per centre"

Per a afavorir el trànsit fluid, des d'Infraestructures s'ha ordenat que les obres de la via pública no comencin fins a les 9.30 hores

Palma, 12 de setembre.- La tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, han explicat avui el llistat de millores que s'han efectuat durant aquest estiu a 18 centres escolars de Palma i que sumen un import total d'1.004,830 euros €.

Moll ha remarcat que amb aquesta inversió "demostram una vegada més que l'educació pública de qualitat és la nostra prioritat, i ho demostram amb fets. Aquest estiu hem destinat un milió d'euros a millorar 18 escoles", ha dit. La regidora ha explicat que aquesta feina és resultat d'una "escolta activa" a les peticions de les escoles.

Moll ha detallat que des de l'Àrea d'Educació s'han coordinat dues necessitats: les escoles d'estiu i les obres de millora. "Hem fet, a més, un reforç de neteja important per a posar a punt les escoles amb motiu de l'inici de curs", ha dit. Moll ha explicat que l'única escola afectada per obres a principi de curs serà la de Santa Elisabet. "En aquesta escola de Palma s'han fet obres municipals, ja finalitzades, però, a part, la Conselleria està duent a terme obres a l'estructura de tres plantes i per aquest motiu 125 infants de 4t, 5è i 6è de primària i els seus professors iniciaran el curs a Son Quint". En aquest sentit, des de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament s'ha fet un reforç de neteja al centre i s'han habilitat estacionaments fixos a ambdós centres.

Romero ha recordat que les inversions efectuades són fruit d'una diagnosi prèvia de l'estat en què es trobaven els centres per a poder prioritzar les actuacions i de les visites que s'han fet als centres escoltant les demandes. "Els centres estaven pràcticament abandonats i hi havia molta feina per fer", ha recordat. "Hem elaborat un cronograma i abans de l'estiu ja havíem actuat a 36 centres pintant i fent petites obres civils com millores de fontaneria o de banys", ha explicat.

Romero ha aprofitat per a "posar en valor" la figura dels auxiliars de manteniment dels centres, ja que "fan una feina fonamental perquè duen el dia a dia dels centres i així no s'acumulen les avaries".

Inversions en pintura exterior i interior

La majoria de les actuacions que s'han duit a terme aquest estiu han estat sobre pintura:

Així, s'ha fet una inversió de 473.677 euros en pintura interior als següents centres, que ja està executada: Es Pont, Coll d'en Rabassa, Son Rullan (primària i infantil), Son Ferriol, Son Quint, Es Molinar, El Terreno, Marian Aguiló, Miquel Costa i Llobera i Pràctiques.

Per altra banda, està en execució la pintura exterior dels següents centres, amb una inversió de 156.502 euros: Es Pont, Coll d'en Rabassa Son Rullan (primària i infantil), Cas Capiscol i Camilo José Cela. La previsió és que aquestes tasques estiguin finalitzades entre octubre i novembre.

Fase 2 d'inversions als patis i altres

Rodrigo ha explicat que a més enguany s'ha duit a terme la fase 2 de millores als patis. Així, s'han invertit un total de 324.651 euros als següents centres: Camiló José Cela, Joan Miró, Santa Elisabet, Sa Casa Blanca i Felip Bauçà.

El regidor ha explicat que en el cas del Camilo José Cela es resol un problema històric que evitarà "inundacions". A més, ha detallat que en aquest centre s'habilitaran zones d'ombra. "Donar verd als patis és una de les grans reivindicacions dels docents, fins i tot posar horts urbans", ha dit.

El regidor ha explicat que a més s'han duit a terme millores de fontaneria al centre Paula Torres, al centre Maria Antònia Salvà i altres millores com adequació de la calefacció que sumen un total de 50.000 euros.

Les obres a la via pública començaran a les 9.30 hores

El regidor ha aprofitat per a explicar que, al marge del'operatiu policial, des de l'Institut Municipal d'Obres Viàries (IMOV) s'ha donat l'ordre de postergar les obres més grosses que es fan a les vies públiques de Palma fins a les 9.30 hores. "Així, evitam que obres com la pintura de l'enllumenat interfereixin amb el trànsit a l'inici de curs; és un moment especial per als pares i mares i volem que el trànsit sigui més fluid", ha dit.

Rodrigo ha pronosticat que enguany l'operatiu ha millorat, "atès que moltes obres estan finalitzades", ha dit.

Així mateix ha detallat que des de l'IMOV s'ha habilitat un espai web per a conèixer on hi ha obres a la via pública:

Enllaç a les obres de Palma: http://bit.ly/2h1aM7H.

Data darrera modificació: 13 de setembre de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226