Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La Regidoria de Sanitat impulsa hàbits saludables a 2.023 participants en les seves activitats

11 d'agost de 2017

Les prioritats són els hàbits de consum alimentari i els col·lectius en risc d'exclusió social

Antònia Martin: "Feim una crida a les entitats perquè ens comuniquin les propostes formatives que tenen, respondrem a les seves demandes"

Palma, 11 d'agost de 2017.- La regidora de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma, Antònia Martín, ha presentat avui els resultats de les activitats i programes de promoció de la salut que ha desenvolupat aquesta Àrea durant el curs 2016-2017. Un total de 2.023 persones han participat en aquestes activitats formatives i informatives que tenen com a objectiu "promoure hàbits saludables a totes les etapes de la vida" i es fan seguint els estàndards de qualitat de l'Organització Mundial de la Salut.

Les qüestions prioritàries sobre les quals es treballa són els hàbits de consum alimentari,(perquè s'ha detectat que existia un risc d'obesitat infantil) i treballar amb col·lectius en risc d'exclusió social, a més d'altres línies com prevenció d'infeccions de transmissió sexual. "De fet, les activitats i programes es dissenyen després de detectar les necessitats, bé a proposta dels tècnics o a sol·licitud d'entitats i associacions", ha assegurat Martín, qui ha fet una crida "a les entitats perquè ens comuniquin les propostes formatives que tenen, respondrem a les seves demandes i desplaçam l'activitat al seu local, per a facilitar una activitat tan productiva com sigui possible".

Antònia Martín ha explicat que les activitats arriben a diferents tipus de públics: infants, adolescents, persones en etapes de maduresa o entitats i associacions sense ànim de lucre que fan feina en situació de vulnerabilitat.

Martín ha recordat que el Ple va acordar al Debat de la Ciutat duplicar les activitats en matèria de salut per a l'any 2018 "i ja estam treballant en aquestes propostes".

Les activitats desenvolupades durant aquest curs són:

 • "Prevenció de trastorns alimentaris: autoestima i habilitats socials". Participants: 11 centres, 249 adolescents
 • "Hàbits alimentaris i emocions". Participants: 10 centres, 230 adolescents
 • "Pro Salut: Programa de promoció de vida saludable". Dirigit a associacions i entitats sense ànim de lucre que facin feina amb persones amb situacions de vulnerabilitat social. Participants: 30 persones
 • "Desdejuni saludable". 40 centres, 1.088 infants
 • "Intel·ligència emocional". 12 centres, 283 adolescents
 • "L'escola al mercat" es du a terme gràcies a un conveni de col·laboració entre diverses institucions i organismes de les Illes Balears. Es va posar en marxa l'any 2009. Aquesta intervenció ha estat reconeguda com a model d'intervenció comunitària dins l'Estratègia de la promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut (Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat). Dirigit a infants de segon i tercer cicle d'educació primària i d'educació especial: 1.180 infants
 • "Com ens hem d'alimentar?". 327 participants
 • "Prevenció d'infeccions de transmissió sexual (ITS) i embarassos no desitjats. Edició 2017". 250 participants
 • "Cuina saludable, cuina de mercat". 357 participants
 • Programa de promoció i educació per a la salut dirigit a les dones a les etapes de la maduresa. 207 dones
 • "Guanya salut: Cuida't. Edició 2017". 90 persones. En aquesta edició hi han participat persones del centre ASPAYM Illes Balears

La regidora de Sanitat ha explicat que, enguany, l'equip de tres professionals ha comptat amb una persona menys per baixa maternal. Per aquest motiu, durant aquest curs no s'han pogut realitzar les activitats "Menja sa i mou-te: taller de prevenció de l'obesitat" i "Promoció d'hàbits de vida saludable".

Per la seva banda, la directora general de Sanitat i Consum, Maria Antònia Comas, ha explicat que els tallers s'ofereixen a la plana web de Palma Educa i es troben a l'apartat C "Salut, consum i ciència", dins el subapartat C.01 "Educació per a la salut".

Comas ha recordat que, a més, a nivell comunitari, la Regidoria de Sanitat i Consum celebra cada 31 de maig, el Dia Mundial Sense Tabac, mitjançant un punt informatiu a la plaça de l'Institut Balear (coneguda popularment per plaça del Tub). Respecte del material, s'ha reeditat material educatiu i informatiu com la piràmide alimentària, les tovalles individuals, el de salut bucodental i el joc del desdejuni saludable. També s'ha editat material nou relacionat amb l'alcohol ("Vida 100% - alcohol 0%"), la intel·ligència emocional i el renou.

Data darrera modificació: 14 d'agost de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226