Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cort fa feina per a reallotjar i reinserir les famílies afectades per les ordres de desnonament de Son Banya

11 d'agost de 2017

L'Ajuntament té identificades 15 famílies sense habitatge alternatiu amb les quals es mantindran reunions individuals de forma prioritària

Mercè Borràs: "La màxima preocupació de l'Ajuntament són els infants que viuen a Son Banya i que tenen dret a millors oportunitats de vida"

Cort demanà al jutge ajornar les ordres de desnonament fins al primer trimestre de 2018 per a tenir el dispositiu d'atenció a les famílies més tancat

Palma, 11 d'agost de 2017.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, juntament amb el director general de l'Àrea, Joan Antoni Salas, han explicat avui les accions que l'Ajuntament està duent a terme per a reallotjar les famílies afectades per les ordres de desnonament del poblat de Son Banya dictades pel jutge amb data 5 d'octubre.

L'Ajuntament té constància de 45 odres d'execució de desnonaments al poblat de Son Banya. D'aquestes 45, Cort en té identificades 15 sense habitatge alternatiu. "Amb aquestes famílies es mantindran reunions per a concretar individualment el Pla d'allotjament i de reinserció social", ha explicat Borràs.

La regidora ha aclarit que el mes de juny l'Ajuntament ja envià al jutjat un informe sol·licitant un ajornament de les odres de desallotjament fins al primer trimestre de 2018. "Així ho podríem abordar amb més temps; hem de pensar que hi intervenen més administracions; tot i així hi hem fet feina durant tot l'any 2016 i estam preparats".

El procés de desmantellament de Son Banya s'inicià l'any 2008. Borràs ha detallat que ara l'Ajuntament continua amb una feina inacabada amb l'objectiu final de desmantellar Son Banya per complet. "A mesura que hi hagi possibilitats tècniques i pressupostàries s'aniran esbucant els habitatges per a evitar que siguin ocupats novament", ha explicat.

En aquests moments hi resideixen un total de 117 famílies amb 193 infants i l'Ajuntament treballa per a ajudar a les famílies en la seva inserció social.

El poblat de Son Banya es creà l'any 70 com a recurs d'integració de la població gitana. "Han passat 47 anys i el poblat ha esdevingut una maquinària d'exclusió social. La màxima prioritat per a nosaltres són els infants, que tenen dret a millors oportunitats de vida", ha dit Borràs.

Des de Benestar i Drets Socials es treballa en un pla de reinserció a tres anys vista per a desmantellar Son Banya i ha aclarit que l'experiència demostra que "les famílies que surten del poblat tenen més possibilitats de normalitzar la seva vida i aquest és el nostre pla", ha dit.

La regidora ha afirmat que el Pla de reallotjament i reinserció preveu distribuir la població del poblat a diferents barris de Palma amb l'excepció dels barris més vulnerables (la Soledat, Verge de Lluc, Son Ximelis i Son Gotleu).

Data darrera modificació: 14 d'agost de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226