Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

La reforma del torrent dels Jueus millorarà el paisatge urbà de l'Arenal i la qualitat de vida dels residents

10 d'agost de 2017

Els batles de Palma i de Llucmajor han presentat el projecte per a ser finançat dins el Pla anual d'impuls del turisme sostenible per a 2017

Antoni Noguera: "Ningú entendria que una zona turística madura com és la nostra no tingués el suport per a aquest projecte"

Bernadí Vives: "És un projecte engrescador que pot canviar la fisonomia de la zona de manera important"

Palma, 10 d'agost de 2017.- Els batles de Palma, Antoni Noguera, i de Llucmajor, Bernadí Vives, han presentat avui el projecte de reforma del tram final del torrent dels Jueus, entre el viaducte de l'antiga via de ferrocarril i la platja, que constitueix la frontera entre els dos termes municipals.

El projecte, que compta amb un pressupost de 2 milions d'euros, ha estat presentat pel consistori llucmajorer, amb el suport de l'Ajuntament de Palma, per a ser finançat dins el Pla anual d'impuls del turisme sostenible per a 2017. Vives ha destacat que "la millor manera de fer pressió i d'aconseguir l'embelliment d'aquesta zona és fer-ho de manera conjunta". Noguera també ha defensat que "ningú entendria que una zona turística madura com és la nostra no tingués suport per a aquest projecte" i també ha apuntat que es tracta "d'una mostra de col·laboració amb vocació de continuïtat i de futur".

L'àmbit del projecte ocupa un tram d'uns 400 metres longitudinals i un ample d'uns 30 metres i comprèn el llit del torrent i els seus marges, així com la intersecció amb els carrers transversals que el creuen i també la connexió amb el passeig marítim i la platja.

El batle de Llucmajor ha afirmat que "hem de millorar l'entorn col·laborant amb l'esforç que ha fet el sector hoteler per a millorar la seva planta hotelera" i ha destacat que es tracta "d'un projecte engrescador que pot canviar la fisonomia de la zona de manera important, també pensant en els residents".

Noguera ha defensat que el projecte té un doble valor simbòlic, ja que es tracta, per una part, d'un torrent i per l'altra, perquè és la frontera dels dos municipis. "No volem que sigui una frontera, per això presentam aquest projecte per a millorar de forma important el paisatge urbà d'aquest destí turístic i la qualitat de vida de les persones que hi resideixen".

Els objectius principals del projecte són millorar la connectivitat ecològica i la connectivitat urbana.

Per a millorar la connectivitat ecològica es perforarà un terç de la solera de formigó del torrent existent per a plantar espècies pròpies de torrent, com joncs i canyes.

Amb la millora urbana es vol facilitar la connexió entre la platja i el bosc a través dels espais lliures públics existents, prioritzant el trànsit per als vianants i donant accessibilitat en aquells punts on es trenca la continuïtat, a més de garantir l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. També es restringirà el trànsit rodat als carrers laterals al torrent.

Data darrera modificació: 11 d'agost de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Projectes cofinançats per Fons Europeus Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Perfil del contractant tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226