Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Les inversions de l'impost turístic reconeixeran la capitalitat de Palma

13 de juliol de 2017

Primera reunió del batle, Antoni Noguera, i el vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló

També han tractat la Llei turística i les limitacions al lloguer vacacional, l'aposta pel turisme de qualitat i la lluita contra l'incivisme i l'aposta per la innovació

Palma, 13 de juliol de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i el vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, han mantingut avui una reunió catalogada "d'important", per part de Noguera i en la qual s'han tractat "temes d'interès general per a la ciutat".

En referència a la Llei turística, Barceló ha afirmat que "coincidim amb els objectius i hem recollit les reivindicacions de l'Ajuntament" i que la llei "dona eines perquè Palma pugui desenvolupar el seu model pel que fa al lloguer turístic".

Noguera ha destacat que "s'ha de prioritzar l'accés a l'habitatge, actuar contra l'especulació i els grans tenidors i fixar un límit de 60 dies per a llogar l'habitatge propi, allà on la zonificació ho permeti".

El batle també ha dit que "hem de saber quants turistes tenim i rebutjam tota activitat econòmica que sustenta el turisme de borratxera, que és la que dona una imatge negativa, tot i que es tracta d'una minoria".

Noguera ha fet públic el seu total suport a iniciatives com la de Palma Beach. "Apostam per un turisme de qualitat i sostenible i que el turista s'endugui una bona impressió de Palma", ha afirmat.

Barceló també ha destacat que "compartim la lluita contra el turisme incívic, ho he fet saber a tot el sector" i s'ha refermat en l'aposta per la qualitat.

Pel que fa a l'impost turístic, Barceló ha anunciat que es modificarà la seva orientació i que Palma tindrà reconeixement de capitalitat a l'hora de presentar projectes.

El batle i el conseller també han tractat l'aposta per la innovació. Noguera ha recordat que "tenim un projecte estratègic a Palma a la barriada de Nou Llevant pensant en la diversificació de l'economia més enllà del monocultiu turístic". El batle també ha afirmat que "és un projecte urbanístic i de mobilitat per a combatre la dispersió actual que es pateix entre el lloc on vivim i allà on treballam".

Data darrera modificació: 14 de juliol de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226