CatalÓ | Espa˝ol | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> L'Ajuntament -> El Batle -> Actualitat

Una nova economia per a una nova ciutat: exigim corresponsabilitat als sectors econ˛mics i apostam per la creativitat

7 de juliol de 2017

Apostar per una nova economia suposa tenir l'objectiu fixat a convertir Palma en una ciutat creativa, mitjanšant l'alianša i la interacciˇ dels tres grans agents clau per a l'impuls d'una economia inclusiva i innovadora: la recerca aportada des del capital intelĚlectual de la Universitat de les Illes Balears; la creaciˇ d'ecosistemes d'innovaciˇ impulsats des de l'Administraciˇ p˙blica i, en tercer lloc, el desenvolupament d'una economia creativa per part dels agents socials i econ˛mics de la nostra illa.

╔s, en aquest darrer aspecte, en quŔ posam l'accent. Crec que els sectors econ˛mics han de ser partÝcips de la construcciˇ i la transformaciˇ d'un model econ˛mic amb valor afegit i sense data de caducitat, sempre tenint en compte l'interŔs general de la ciutat. ╔s imprescindible, per tant, teixir complicitat, alhora que exigim una corresponsabilitat amb el sector econ˛mic per a avanšar cap a una societat mÚs justa, cap a un canvi de model econ˛mic i social, cap a una ciutat millor.

Aix˛ suposa que tots, administracions i sectors econ˛mics, hem de fer una aposta ferma pel factor humÓ de l'activitat econ˛mica; significa, per tant, una clara aposta per l'economia social i solidÓria. NomÚs amb polÝtiques decidides i valentes per a impulsar aquest sector estratŔgic aconseguirem que les empreses, les cooperatives i les associacions de l'economia social creixin i s'expandeixin. NomÚs d'aquesta manera podem aconseguir que Palma sigui una ciutat mÚs creativa i humana i que impulsi vertaderament un nou model de desenvolupament social mÚs just.

La diversificaciˇ de l'economia Ús fonamental per a no dependre del monocultiu del turisme. Per tant, hem de treballar per a crear diferents pols d'innovaciˇ, com Ús la ind˙stria nÓutica del port, reinventant-se i basant-se en els principis de sostenibilitat. La conversiˇ de Nou Llevant tambÚ contribuirÓ a aquesta diversificaciˇ, evitant que passi a ser una destinaciˇ turÝstica de 10.000 places; el futur districte creatiu hauria de ser nova centralitat de la ciutat, referent cultural i del sector de la innovaciˇ, per a impulsar i dignificar el sector cultural. En aquest espai, es concep tambÚ la gastronomia com a motor d'activitat econ˛mica sostenible, de proximitat i amb identitat, com a eina d'enfortiment de la xarxa de consum i distribuciˇ del producte local, i d'exportaciˇ de coneixement.

AixÝ mateix, reivindicam el petit i el mitjÓ comerš per a convertir Palma en la millor botiga del mˇn. Els empresaris i les empresÓries del petit i mitjÓ comerš, que formen una part essencial de la nostra economia, donen vida i cohesionen; sˇn l'Ónima dels barris i dels pobles de Palma.

Entre tots i totes aconseguirem fer progressar Palma i la ciutadania cap a un canvi real de model econ˛mic i, per tant, de model de ciutat. Estimam Palma.

Palma, 7 de juliol de 2017

DescÓrrega d'arxius

Data darrera modificaciˇ: 10 de juliol de 2017


© Ajuntament de Palma. Plaša de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971225900 - 630308226