Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Finalitza la instal·lació al carrer dels nous contenidors per a la recollida selectiva i la retirada dels vells

19 de juny de 2017

En aquesta primera fase s'han renovat 1.655 contenidors als barris de l'Arenal, les Meravelles, Can Pastilla i la zona nord de l'Eixample

Els contenidors s'han col·locat en grups de les quatre fraccions, rebuig, envasos lleugers, paper i cartó i vidre, per a fomentar el reciclatge

La instal·lació del contenidors ha anat acompanyada d'una campanya d'informació i conscienciació per a demanar la col·laboració per a millorar el reciclatge i la netedat de la ciutat

S'han muntat 23 taules informatives i s'han ofert 6 xerrades sobre la campanya de canvi de contenidors

Palma, 19 de juny de 2017.- El batle de Palma, José Hila, la presidenta d'EMAYA, Neus Truyol, i la primera tinenta de batle de Funció Pública i Govern Interior i regidora del Districte Nord, Aurora Jhardi, han presentat avui la finalització de la primera fase de la renovació dels contenidors per a la recollida selectiva.

La iniciativa va començar dia 24 d'abril a l'Arenal i finalitzà la setmana passada a les barriades de la Plaça de Toros i Marquès de la Fontsanta. S'ha fet feina cada dia per tal de retirar dels carrers els contenidors vells i instal·lar-ne de mitjana 50 de nous cada dia. D'aquesta manera se n'han renovat en aquesta primera fase un total de 1.655 a les següents barriades:

 • L'Arenal, 241 contenidors
 • Les Meravelles, 219
 • Can Pastilla, 172
 • Cal Capiscol, 135
 • Amanecer, 38
 • El Camp Redó, 193
 • L'Olivera, 68
 • Son Oliva, 73
 • Bons Aires, 176
 • Plaça de Toros, 141
 • Arxiduc, 49
 • Son Fortesa Sud, 49
 • Els Hostalets, 23
 • Marquès de la Fontsanta, 78

TOTAL 1.655 contenidors

Els nous contenidors s'han instal·lat formant illes d'aportació de les quatre fraccions: rebuig, paper i cartó, envasos lleugers i vidre (els de matèria orgànica s'instal·laran posteriorment, a finals d'any):

Rebuig: 606
Paper i cartó: 409
Envasos lleugers: 405
Vidre: 399 (49 amb sistema "vacri" per a establiments de restauració).

Suposen un total de 1.819 nous contenidors, dels quals se n'han col·locat al carrer 1.655 (un 10% queda en estoc per a substitucions). La resta de contenidors, fins a un total d'uns 5.500, s'instal·laran a la resta de la ciutat a partir del mes de setembre. La instal·lació va a càrrec de l'empresa adjudicatària, Contenur SL, a la qual EMAYA va adjudicar el contracte de subministrament i instal·lació el mes de gener per un total de 5.574.495,96 €.

A més de la implantació de totes les fraccions per tal de millorar i facilitar als ciutadans la recollida selectiva, el canvi de contenidors suposa altres avantatges:

 • Els contenidors són accessibles per a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat o condicions físiques. Són de fàcil obertura (amb palanca per a persones amb cadira de rodes i pedal de peu) i estan senyalitzats per a persones invidents. Compleixen la normativa i els requisits d'accessibilitat.
 • Tots els contenidors estaran identificats amb un número i un codi QR. A través de qualsevol aplicació de lectura d'aquests codis es podrà consultar informació sobre aquest contenidor (què s'hi diposita, freqüència de recollida...) i amb l'app d'EMAYA també es podran fer consultes i comunicar incidències relacionades amb aquest contenidor. El codi també es podrà introduir al web d'EMAYA i realitzar aquestes consultes.
 • Els contenidors, així mateix, estan retolats amb indicació de les fraccions i residus que s'hi han de dipositar i els que no, i amb un missatge educatiu per a conscienciar sobre la separació dels fems.

Paral·lelament a la instal·lació dels nous contenidors s'implantarà un sistema de neteja diària de les àrees de contenidors, amb uns vehicles que realitzaran rutes prèvies al buidat dels contenidors. Així mateix, cada mes es netejaran per defora i cada tres mesos per dedins.

Els nous contenidors tindran un programa de manteniment a càrrec d'EMAYA, per a revisions i reparacions continuades, cosa inexistent fins ara.

Campanya d'informació i conscienciació

Així mateix, la renovació dels contenidors ha anat acompanyada de la campanya d'educació i conscienciació "Estrenam contenidors. Estrenam històries" per tal de donar a conèixer aquests canvis i demanar col·laboració ciutadana per a separar els residus i mantenir la ciutat neta.

Un element fonamental d'aquesta campanya educativa és la publicació de la Guia de bones pràctiques per a la gestió dels residus a Palma, on es pot consultar què s'ha de fer per a donar un destí adequat a qualsevol deixalla domèstica. També s'ha editat un fulletó per a informar de les característiques dels nous contenidors.

L'equip d'educació ambiental d'EMAYA ha recorregut els barris allà on es canvien els contenidors per a informar els ciutadans al carrer, instal·lant punts informatius i contactant amb les associacions de veïns. S'han repartit les publicacions editades i s'informà personalment els ciutadans.

Entre els mesos d'abril i juny s'han instal·lat punts informatius davant el pavelló Toni Servera, a la plaça dels Nins de l'Arenal i a la plaça de Pius IX de Can Pastilla i a diversos punts de Cal Capiscol, Amanecer, el Camp Redó, Son Oliva, Bons Aires, Plaça de Toros, Arxiduc, Son Fortesa, plaça de Santa Elisabet i Costa i Llobera.

Així mateix s'han realitzat sis xerrades informatives en col·laboració de les associacions de veïns de diferents barriades de Palma, que han tingut molt bona acceptació i on les entitats i la ciutadania han mostrar molt interès per realitzar i assistir a aquestes sessions.

La campanya tindrà la seca continuïtat aquest estiu amb una campanya radiofònica per a demanar als ciutadans un bon ús dels contenidors i civisme per a mantenir la ciutat més neta.

Data darrera modificació: 20 de juny de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226