Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

El 64% de les persones que exerceixen la prostitució a Palma ho fan a contexts tancats

21 d'abril de 2017

La Xarxa d'Atenció Directa a Persones que Exerceixen la Prostitució a Palma va atendre 1.815 persones l'any 2016, 67 més que l'any anterior

Aligi Molina: "Les dades demostren que la prostitució és una qüestió de gènere"

L'entitat Casal Petit explica que el 36% de les de les dones que atenen assoleixen la inserció laboral

Palma, 21 d'abril.- El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, juntament amb la representant de Metges del Món, Marga Garau, la representant de Casal Petit, M. Magdalena Alomar, i la representant de la Creu Roja, Mónica Gelabert, han presentat avui les dades de la memòria de la Xarxa d'Atenció Directa a Persones que Exerceixen la Prostitució a Palma (XADPEP) l'any 2016.

La XADPEP està integrada per les entitats Casal Petit, Metges del Món, Fundació de Solidaritat Amaranta, IB-Salut, Institut Balear de la Dona, UCRIF-Policia Nacional, Delegación contra la Violencia hacia la Mujer i diferents àrees de l'Ajuntament de Palma, com l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics i l'Àrea de Seguretat Ciutadana. En aquest sentit, les tres entitats han explicat la feina de camp i de suport psicològic que fan, així com els cursos i tallers encaminats a fer que aquestes dones assoleixin la reinserció laboral. Alomar, de Casal Petit, ha destacat en aquest sentit que el 36% de les persones que atenen assoleixen la inserció laboral.

Les dades de la memòria elaborada de forma conjunta reflecteixen que l'any 2016 la XADPEP va atendre 1.815 persones, el que suposa un augment de 67 persones respecte a l'any 2015 i trenca la tendència descendent dels darrers anys.

Per sexe, el 96 % de les persones ateses són dones, el 2% són homes i un 2% són transsexuals. En aquest sentit, Molina ha destacat que les dades demostren el que és una evidència. "La prostitució és una qüestió de gènere, si tinguéssim dades dels clients serien oposades", ha explicat.

Pel que fa a la variable de nacionalitat, les dades de la memòria reflecteixen el predomini de l'atenció a les persones procedents de països d'Amèrica Llatina (36%) i d'Àfrica i es continua sense arribar al col·lectiu asiàtic.

Per percentatges d'edat, el canvi més destacat és l'augment del pes del grup de 18 a 24 anys. L'any 2015 representava el 7% del total de persones ateses i l'any 2016 representa el 13%, amb un total de 238 persones ateses l'any passat en aquesta franja d'edat.

Lloc d'exercici: espais tancats

Pel que fa al lloc d'exercici, la memòria reflecteix un avanç important: es redueixen els casos en què no es disposa de dades. Així, predominen les persones que exerceixen en contexts tancats: el 37% ho fa a pisos/cases i el 30% a clubs i un 4% a altres espais. D'aquí es desprèn que el 64% de les persones que exerceixen la prostitució ho fan a contexts tancats mentre que el 32% ho fa al carrer.

En aquest sentit, tant Molina com les responsables de les entitats que treballen amb persones que exerceixen la prostitució han explicat que a espais tancats resulta més difícil accedir-hi ja que cal autorització. El regidor ha explicat que la prostitució al carrer és més visible però que a espais tancats hi ha moltes dades que es troben "amagades". "És molt difícil fer un seguiment d'aquests espais i accedir a una informació real", ha dit.

Un altre dels aspectes que reflecteix la memòria és el fet que el 74% de les persones ateses sí disposen de targeta sanitària. En aquest sentit, el regidor ha explicat que un 24% de les persones ateses no en tenen i un 2% l'estan tramitant. "Justament ahir es complien cinc anys del Reial decret que retirà les targetes sanitàries. Tot i que el juliol de 2015 el Govern va restablir l'accés a la sanitat pública, trobam que hi ha molta gent que encara no hi té accés malgrat que en tingui la possibilitat administrativa. Encara arrossegam la mala gestió que es va fer amb aquest Reial decret", ha dit.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 24 d'abril de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226