Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

L'Empresa Funerària Municipal adquireix el 60% del Bon Sosec i aposta per convertir-lo en un tanatori metropolità

6 d'abril de 2017

Aurora Jhardi: "Volem convertir el Bon Sosec en un tanatori de referència per a Palma i els pobles confrontants"

La operació ha costat 986.169 € i permet estalviar 70.000 euros en 10 anys

L'adquisició del Bon Sosec permetrà modernitzar les instal·lacions, que començaven a quedar obsoletes i elaborar un pla de viabilitat

Palma, 7 d'abril.- La regidora de Funció Pública i Govern Interior i presidenta de l'Empresa Funerària Municipal SA (EFMSA), Aurora Jhardi, i el gerent de l'EFMSA, Jordi Vilà, han detallat avui l'execució de l'operació de compra del 60% del Bon Sosec per un import de 986.169 €.

Amb aquesta operació, que es formalitzà el passat 28 de febrer, es pretén transformar el Bon Sosec en un tanatori metropolità.

Jhardi ha explicat que amb aquesta operació es vol "posar ordre a la gestió de futur d'aquest tanatori". "La nostra intenció és convertir el Bon Sosec en un tanatori metropolità. Ara complia unes funcions subsidiàries i volem convertir-lo en un tanatori de referència per a Palma i els pobles que hi confronten", ha dit.

Jhardi ha explicat que amb aquesta passa es fa una aposta clara per un equipament públic. "La Funerària havia estat notícia per casos de corrupció i per a nosaltres és un orgull donar una notícia que aposta per donar una viabilitat i un servei de qualitat al Bon Sosec", ha dit.

El gerent de l'EFMSA, Jordi Vilà, ha explicat que aquesta operació té un doble interès: per una banda, racionalitzar el cost i estalviar 70.000 euros en 10 anys i, per l'altra, poder planificar inversions al Bon Sosec i fer un pla de viabilitat perquè aquesta instal·lació esdevingui un tanatori metropolità.

En concret, amb aquesta operació l'EFM adquireix el 60% de l'edifici del tanatori i l'aparcament i una porció de terreny externa que no està destinada a usos de cementeri. En aquests moments el 40% restant de l'edifici pertany a l'empresa Funespaña.

Vilà ha explicat que el fet de ser propietaris d'un 60% del recinte permetrà abaratir costs financers i, per altra banda, "programar inversions a llarg termini", ja que fins ara "només s'havien fet sobre necessitats concretes i sense gens de planificació".

En aquest sentit el gerent ha dit que es farà ara un pla de viabilitat juntament amb els copropietaris del recinte, una tasca que es durà a terme durant el proper any.

Enllaços addicionals

Data darrera modificació: 7 d'abril de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226