Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Els veïns i veïnes celebren la recent inauguració d'una nova fase de la rehabilitació del Baluard del Príncep

18 de març de 2017

Elies Torres, arquitecte de l'obra: "el més important és com la ciutadania es fa seu aquest espai i se'n cuida"

Antoni Noguera, tinent de batle de Model de Ciutat: "aquesta fase de l'obra converteix el Baluard del Príncep en una nova entrada a la ciutat"


Palma, 18 de març de 2017.- Avui els veïnats i veïnades del barri de la Calatrava i ciutadans d'arreu de Ciutat han acudit al Baluard del Príncep per a conèixer de primera mà el resultat de les obres de la fase E del projecte de rehabilitació. Aquest mateix dimecres es va inaugurar aquest espai urbanitzat dels carrers Porta del Mar, Bastió del Príncep i Bala Roja, i avui ja eren nombrosos els ciutadans que s'hi han passejat.

La trobada ha servit per a reunir els veïnats i veïnades, entre ells el president de l'Associació de Veïns de la Calatrava, Joan Berga, amb l'arquitecte de l'obra, Elies Torres, i el tinent de batle de Model de Ciutat, Antoni Noguera.

Antoni Noguera ha explicat que "avui és un dia per a compartir i celebrar que l'urbanisme, quan es fixa en l'interès general, la ciutadania i els veïns i veïnes hi tenen un paper protagonista". Així mateix, ha recordat que aquesta obra es va iniciar l'any 1986. "Per tant, és fruit del consens de tots els partits i governs municipals que l'han gestionat".

Baluard del Príncep obres de la fase E del projecte de rehabilitació

Baluard del Príncep. Obres de la fase E del projecte de rehabilitació

Els detalls del projecte
"Ara només ens falta tenir la confirmació del finançament per a poder enllestir en un màxim de dos anys les fases que resten per a finalitzar tot el projecte". Aquestes són la construcció del centre d'interpretació, "que entraria a formar part de la xarxa museística de la ciutat, juntament amb el Casal Balaguer i Can Ribes, entre d'altres", ha explicat Noguera. I l'altra és la rehabilitació del fossat i fer un accés a la Porta del Camp que connectarà el Baluard amb la ciutat. Totes dues fases tenen un pressupost estimat de 4,7 milions d'euros.

A dia d'avui han finalitzat les fases A, B, C i E, que han permès restaurar els panys de la murada de l'avinguda de Gabriel Alomar i Villalonga, urbanitzar la zona del baluard i restaurar els panys de la murada de l'avinguda de Gabriel Roca. A la fase que s'ha enllestit ara, s'han urbanitzat els carrers Porta del Mar, Bastió del Príncep i Bala Roja.

Data darrera modificació: 20 de març de 2017

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226