Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Cort recuperarà es Carnatge

19 de setembre de 2015

Cort recuperarà es Carnatge

L'Ajuntament es compromet a desenvolupar mesures per evitar la degradació d'aquest valuós espai natural del litoral de Palma i a realitzar activitats educatives i divulgatives

Neus Truyol ha comprovat l'estat de la zona al llarg d'una visita acompanyada pel president de la Federació d'Associacions de Veïns, Joan Forteza

Palma, 19 desetembre de 2015

Neus Truyol, regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma i Josep Maria Rigo, coordinador de l'àrea, han visitat la zona d'es Carnatge acompanyats de Joan Forteza, president de la Federació d'Associacionsde Veïns de Palma.

Es Carnatge és un espai natural situat entre Cala Gamba i Can Pastilla, l'únic tram litoral del terme municipal de Palma que es troba sense urbanitzar (a excepció de Cabrera). Pels seus valors naturals és un Àrea Natural d'Especial Interès, protegit per la Llei d'Espais Naturals. Destaca per la riquesa paleontològica: és un dels jaciments quaternaris més importants de Mallorca,amb presència abundant de fòssils d'espècies marines d'aquella època.

"Palma té espais naturals molts valuosos, que aquest govern municipal vol recuperar i potenciar" ha afirmat Neus Truyol; "el nostre objectiu és potenciar una Palma verda, on la gent estigui connectada amb la natura". En aquest sentit, es Carnatge és un lloc especial, un lloc de trobada entre la terra i la mar, que ofereix al visitant un paisatge singular.

De fet són molts els ciutadans que acudeixen al Carnatge a passejar a peu i en bici, a nedar o a descansar a la vorera de la mar. Emperò l'interior d'aquest espai ha patit l'abandó i la degradació durant dècades: obertura de vials, abocaments incontrolats, degradació de les edificacions existents...

Durant la visita, Joan Forteza va mostrar als responsables municipals els principals punts negres d'Es Carnatge: punts d'abocaments i acumulació de residus,edificacions en runa, una instal·lació nàutica abandonada, etc.

En aquesta primera visita, la regidora va poder comprovar in situ aquests problemes, així com els valors que encara té l'espai. "Hem d'actuar per corregir dècades de degradació", ha declarat Neus Truyol; "s'ha de posar en valor aquest espai i donar a conèixer als ciutadans el seu patrimoni històric i natural".

Com a primeres actuacions, Cort contactarà amb experts que puguin contribuir a estudiar l'estat actual de l'espai i les mesures prioritàries per evitar que continua la degradació i es recuperi la zona.

Així mateix recuperarem i ampliarem el programa educatiu que es va realitzar en el passat, adreçat a escolars que realitzaven itineraris per aquest espai. "Volem que es Carnatge torni a ser visitat pels escolars, i també que la ciutadania en general conegui els seus valors"  ha afirmat Neus Truyol. Per això es treballarà en l'edició de material didàctic i la senyalització de la zona.

Data darrera modificació: 17 de març de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226