Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Tallers, música i la Marxa "Milla Accessible" per a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

3 de desembre de 2019

El parc de la Mar acollirà dissabte entre les 10 i les 14 hores activitats per a tota la família amb les quals es vol contribuir a conscienciar sobre els drets i el benestar de les persones amb discapacitat

La I Marxa "Milla Accessible" recorrerà el passeig del Born, Antoni Maura i el passeig de Sagrera entre les 11 i les 12 hores

Palma, 3 de desembre de 2019.- Avui, dia 3 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per aquest motiu, avui vespre l'Ajuntament de Palma il·luminarà la façana de l'edifici de Cort de color blau.

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, el coordinador general de l'Àrea, Luis Sureda, el tècnic municipal expert en accessibilitat universal, Jose Chito, i el president de la Unió d'Associacions de Centres d'Assistència a Minusvàlids UNAC-ASPROM han detallat els principals actes del programa que s'ha organitzat des de l'Oficina Palma Accessible.

Així, per a dissabte s'han programat tota una sèrie d'activitats gratuïtes que tindran lloc al parc de la Mar entre les 10 i les 14 hores. Aquest esdeveniment, que té un nou format respecte a altres edicions, compta amb la col·laboració de diferents entitats implicades amb l'accessibilitat com l'ONCE, ASPROM, Federació de persones Sordes de les Illes Balears, Aspaym Illes Balears i CB Binissalem.

Pastor ha animat tothom a participar en la Milla Accessible. "Està oberta a tothom, és quasi una milla per la part del Born, passeig de Sagrera i creim que donarà molta visibilitat, hem de fomentar la participació i també l'esport inclusiu", ha dit.

L'objectiu és sensibilitzar, conscienciar i visibilitzar els drets i el benestar de les persones amb discapacitat, així com destacar els beneficis que deriven de la seva integració en tots els àmbits de la societat.

El programa que tindrà lloc dissabte inclou les següents activitats:

 • D'11 a 12 hores. Marxa "Milla Accessible": un recorregut inclusiu en el qual pot participar tothom, per a donar visibilitat a la diversitat i que recorrerà Antoni Maura, passeig del Born, i passeig de Sagrera.
 • De 12 a 13 hores. Taller bàsic d'aprenentatge de llengua de signes, amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears.
 • A les 13.30 hores. Actuació musical inclusiva, a càrrec del Combo de l'Escola Municipal de Música amb alumnat del projecte Junts Sonam Millor.
 • De 10 a 13 hores. Diverses activitats ludicoesportives i de sensibilització amb les entitats Aspaym, UNAC, ASPROM, ASPACE, FSIB i ONCE.
  • Circuit guiat d'obstacles
  • Taller de braille
  • Exhibició de bàsquet
  • Activitats esportives d'IME Barriades
  • Circuit d'accessibilitat
  • Parc infantil de trànsit

Oficina Palma Accessible

Chito ha detallat que la majoria de queixes que arriben a l'Oficina Palma Accessible tenen a veure amb voreres, escales i també de senyalística per a arribar als llocs. "A més de les barreres físiques també hem de tenir en compte que hi ha barreres de comunicació; l'accessibilitat va més enllà d'una rampa, hi ha persones sordes, cegues o amb dificultats cognitives que necessiten comunicar-se", ha explicat.

Pastor ha remarcat que s'està fent feina per a tenir un protocol per a actuar de forma més ràpida i eficient per a anar eliminant barreres arquitectòniques. "És una prioritat atendre les queixes que ens arriben de veïns per a eliminar barreres arquitectòniques. Una de les tasques que s'ha prioritzat és tenir un protocol d'actuació per a actuar de forma més eficient", ha dit. "Vull aprofitar per a agrair la feina i les aportacions que fan les entitats a la Mesa d'Accessibilitat i que permeten enviar a altres àrees instruccions per a treballar per una ciutat sense barreres", ha dit.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 4 de desembre de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226