Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Canals de comercialització

Al municipi de Palma trobam tots els tipus possibles de canals de comercialització. La qual cosa suposa un punt fort pel sector agrari.

El cas de Mercapalma

Concretament, a Palma, trobam la central de compres i revendes, Mercapalma. Es tracta de l'únic polígon exclusiu d'emmagatzematge on es compra, ven i distribueix productes alimentaris. Tant els produïts a Mallorca com els que arriben de fora. També, hi trobam, l'únic escorxador de carn, present a Palma. Està situat entre es Coll d'en Rebassa i l'Aeroport de Palma.

Aquest polígon agroalimentari fa la funció de nucli central de distribució. Aquí, s'organitza i gestiona la diversitat dels productes (fruita, verdura, carn i peix). Es mantenen en fresc i es distribueixen de manera ràpida i eficaç perquè arribin als consumidors finals.

A Mercapalma, hi ha 6 pavellons: 2 de fruita i verdura i 4 de polivalents; l'escorxador; una zona d'activitats complementàries, locals comercials i oficines, un edifici d'administració i el situat de productors.

El SITUAT de productors

Dins Mercapalma, hi ha un espai, d'uns 3.240 m2, d'ús exclusiu pels productors locals de Mallorca. En concret, hi ha entre 70 i 100 llocs on els productors locals poden vendre directament el seu producte. En aquest espai tant hi van a vendre productors de Palma com de la resta de municipis de Mallorca.

La Xarxa de Mercats Municipals de Palma

En concret, hi ha 5 grans mercats municipals: l'Olivar (al districte centre), Santa Catalina (al districte de ponent), Pere Garau (al districte de llevant) i Camp Redó (al districte nord). Aquests funcionen com a mercats al detall de venda al públic i estan oberts diàriament, excepte els diumenges.

Llavors, apart d'aquest grans mercats, n'hi ha d'altres de caràcter temporal, és a dir, no obrin diàriament. Ben igual, que els grans depenen de l'Àrea de Serveis de Mercats de l'Ajuntament de Palma. Així, en trobam a: les Meravelles, Can Pastilla, es Coll d'en Rebassa, s'Arenal, Son Ferriol i el Rafal Nou.

Finalment, dins la categoria de mercats temporals, dedicats a la venda de productes agroalimentaris, trobam el Mercat Ecològic de Palma, i el Mercat Ecològic de la Universitat. La característica d'aquests és que ofereixen productes locals procedents de l'agricultura ecològica i on els placers són els mateixos productors.

Venda directa a la finca

A Palma és possible comprar productes agroalimentaris directament a la finca. A l'entorn de Son Sardina i la carretera de Valldemossa és on encara trobam aquests espais de venda directa.

Els grups de consum

Aquests seria un dels millors exemples de relació directa entre productors i consumidors finals. A Palma hi funcionen uns quants grups de consum que fan comandes de manera setmanal o quinzenal directament a un productor.

Data darrera modificació:15 de maig de 2017

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226