Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Biografia Alberto Jarabo Vicente

Foto Alberto Jarabo

Va néixer a Madrid l'11 de març de 1975.

Llicenciat en Ciencias de la Imatge per la Universitat Complutense de Madrid i especialitzat en la realització de programes de TV mitjançant diversos cursos.

Parla i escriu perfectament quatre idiomes: castellà, català, anglès i francès, i es defensa en alemany.

Després de participar a la inauguració dels canals temàtics de Telemadrid, es trasllada a Mallorca el 2001, on es desenvolupa professionalment en la creació de documentals per als principals programes d'aquest gènere: Documentos TV, Imprescindibles i La noche temática de RTVE, i Sense Ficció, 30 minuts i 60 minuts de TV3; així com sèries documentals per a d'altres televisions, com IB3 o Mallorca TV. Alguns dels documentals en què ha participat han tingut una important repercussió, com Els monstres de ca meva, que aborda la desprotecció i el maltractament infantil al seu entorn més pròxim i amb el qual ha aconseguit diversos premis nacionals i internacionals, com el Premi al Millor Documental sobre Drets Humans a la ciutat de Nova York. Participa també al documental Muerte accidental de un inmigrante, sobre el cas del jove senegalès de 28 anys Alpha Pam, que va morir a Mallorca el 2013 a causa d'una tuberculosi que no va poder ser tractada adequadament per no disposar de targeta sanitària. Aquest documental es va finançar mitjançant un procés de participació ciutadana amb microcrèdits.

El salt a la política institucional s'inicia amb el naixement de Podemos i a les eleccions de 2015 lidera la candidatura del partit a nivell autonòmic.

Aconsegueix l'escó de diputat i participa a nombroses ponències per a l'elaboració de lleis, com la d'Indústria, Urbanisme, Camins. També forma part de comissions, com les d'Economia o Treball.

És un apassionat pel cinema clàssic, la muntanya, la lectura i de passar el temps amb els seus fills.

Data darrera modificació:20 de juliol de 2022

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226