Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Palma, cap a un nou model energètic més sostenible

Les ciutats són responsables del 70% de les emissions de CO2 que es generen al món i són especialment vulnerables als efectes del canvi climàtic per l'elevada densitat de població i de serveis que concentren. Així, les ciutats són part del problema, però també part imprescindible de la solució.

PETJADA DE CARBONI

El registre de la petjada de carboni de l'Ajuntament de Palma i d'altres organitzacions es pot localitzar en el web del Ministerio para la Transición Ecológica:

PAES-PACES


En el Ple municipal del 27 de juliol es va aprovar definitivament la modificació del Pla d'Acció d'Energia Sostenible del municipi de Palma (PAES), acord que va ser publicat en el BOIB nombre 123 de 7 d'octubre de 2017. L'objectiu del PAES és que el nostre municipi compleix amb els objectius del Pacte dels Batles en la lluita contra el canvi climàtic, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle. L'esmentat objectiu de reducció l'hem de aconseguir en l'horitzó de l'any 2020.

L'objectiu del PAES és que el nostre municipi compleix amb els objectius del Pacte dels Batles en la lluita contra el canvi climàtic, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle. L'esmentat objectiu de reducció l'hem de aconseguir en l'horitzó de l'any 2020.

Per assolir aquesta reducció de gasos d'efecte hivernacle, un 20% en relació a l'any 2005, hem de augmentar un 20% l'eficiència energètica del nostre municipi i fomentar la implantació d'energies renovables, assolint que al menys el 20% del consum final energètic, procedeixi de fonts d'energia renovable.

Malgrat aquest objectiu el canvi climàtic imposa nous objectius i ara Palma es prepara per implantar l'objectiu europeu de reducció dels gasos d'efecte hivernacle en un 40% per al 2030 i l'adopció d'un enfocament comú per a l'impuls de la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic.

Per traduir el compromís en mesures i projectes pràctics, Palma prepara un Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES) en el qual es esbossen les accions clau que es pretén escometre. En aquests moments s'ha redacatat l'Inventari d'Emissions de Referència per fer el seguiment de les accions de mitigació i una Avaluació dels Riscos i Vulnerabilitats Climàtics.

Objectiu PAES: Instal·lar 1,1 MW a les teulades de Palma pel 2020

L'acció del 4.5.1 del PAES preveu la instal·lació de sistemes per a la generació d'energia solar fotovoltaica per l'autoconsum sobre teulades. L'Ajuntament vol promoure aquests tipus d'instal·lacions entre la ciutadania, amb l'objectiu d'instal·lar 1'1 Mw, el que suposaria un 10% de la màxima capacitat d'instal·lació en relació a la superfície estimada disponible sobre teulades.

Mesures per incentivar l'autoconsum

Entitats que aposten per l'autoconsum

Enllaços

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació:26 de novembre de 2020

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226