Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Consell de la Infància

El Programa "Ciutats amigues de la infància", liderat per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, a l'àmbit dels governs locals.

Aquest programa té com a pilars fonamentals dissenyar polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els drets del nin (enfocament de drets i d'equitat), la promoció de la participació infantil i adolescent (enfocament de participació) i l'impuls d'aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal.

A través del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, UNICEF Comitè Espanyol reconeix els governs locals que compleixen els requisits establerts a aquest efecte, els quals es recullen a les Bases de la Convocatòria Segell CAI 2017-2018.

Per a poder aconseguir el Segell esmentat hem de constituir un òrgan de participació infantil. Aquest òrgan de participació Infantil, anomenat Grup de Treball Consell per a la Participació Infantil Ciutat Amiga de la Infància i l'Adolescència, fou creat el passat mes de novembre de 2017 i també se n'establiren la composició i les normes genèriques de funcionament.Consultau-ne aquí els detalls.

En aquest Consell els protagonistes són els nins, que de manera participativa reflexionen sobre la seva ciutat. Les seves propostes i les seves idees es podrien incorporar als plans d'actuació de la ciutat i millorar així el seu entorn.

La creació d'aquest Consell és una oportunitat per a recollir la visió i les necessitats dels nins, les seves idees, i incorporar-les al procés de millora de la ciutat.

El 23 de gener de 2018 va quedar constituït el Consell per a la Infància i l'Adolescència. Per més informació de la sessió, clicau aquí.

El dilluns 16 d'abril de 2018 es va reunir la Comissió de Coordinació Municipal per a la Infància i l'Adolescència, integrada per tots els regidors/res de les àrees de gestió, amb l'objectiu de presentar la Memòria del 2017 i el Pla municipal. Posteriorment, dia 18 d'abril, la Junta de Govern va aprovar la Memòria i el Ple la va aprovar a la sessió ordinària del 26 d'abril.

Consultau a continuació els acords aprovats i les bases d'aquesta convocatòria:

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació:21 de febrer de 2023

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226