Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> Palma, cap a un nou model energètic més sostenible

Palma, cap a un nou model energètic més sostenible

Les ciutats són responsables del 70% de les emissions de CO2 que es generen al món i són especialment vulnerables als efectes del canvi climàtic per l'elevada densitat de població i de serveis que concentren. Així, les ciutats són part del problema, però també part imprescindible de la solució.

PAES-PACES

En el Ple municipal del 27 de juliol es va aprovar definitivament la modificació del Pla d'Acció d'Energia Sostenible del municipi de Palma (PAES), acord que va ser publicat en el BOIB nombre 123 de 7 d'octubre de 2017. L'objectiu del PAES és que el nostre municipi compleix amb els objectius del Pacte dels Batles en la lluita contra el canvi climàtic, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle. L'esmentat objectiu de reducció l'hem de aconseguir en l'horitzó de l'any 2020. Per més informació clicau aquí

Malgrat aquest objectiu el canvi climàtic imposa nous objectius i ara Palma es prepara per implantar l'objectiu europeu de reducció dels gasos d'efecte hivernacle en un 40% per al 2030 i l'adopció d'un enfocament comú per a l'impuls de la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic.

Per traduir el compromís en mesures i projectes pràctics, Palma prepara un Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES) en el qual es esbossen les accions clau que es pretén escometre. En aquests moments s'ha redacatat l'Inventari d'Emissions de Referència per fer el seguiment de les accions de mitigació i una Avaluació dels Riscos i Vulnerabilitats Climàtics.

Objectiu PAES: Instal·lar 1,1 MW a les teulades de Palma pel 2020

L'acció del 4.5.1 del PAES preveu la instal·lació de sistemes per a la generació d'energia solar fotovoltaica per l'autoconsum sobre teulades. L'Ajuntament vol promoure aquests tipus d'instal·lacions entre la ciutadania, amb l'objectiu d'instal·lar 1'1 Mw, el que suposaria un 10% de la màxima capacitat d'instal·lació en relació a la superfície estimada disponible sobre teulades.

Mesures per incentivar l'autoconsum

Entitats que aposten per l'autoconsum

Data darrera modificació:19 de febrer de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226