Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> Palma, Ciutat Amiga de la Infància

Palma, Ciutat Amiga de la Infància

El Programa "Ciutats amigues de la infància", liderat per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, en l'àmbit dels governs locals.

Aquest programa té com a pilars fonamentals el disseny de polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els drets del nin (enfocament de drets i d'equitat), la promoció de la participació infantil i adolescent (enfocament de participació) i l' impuls d'aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal.

A través del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, UNICEF Comitè Espanyol, reconeix els governs locals que compleixen els requisits establerts a aquest efecte, els quals es recullen a les Bases de la Convocatòria Segell CAI 2017-2018.

Per a poder aconseguir el Segell esmentat hem de constituir un òrgan de participació infantil. Aquest òrgan de participació Infantil, anomenat grup de treball Consell per a la Participació Infantil Ciutat Amiga de la Infància i l'Adolescència, fou creat el passat mes de novembre, i també se n'establiren la composició i les normes genèriques de funcionament. Consulteu aquí els detalls.

En aquest Consell els protagonistes són els nins, que de manera participativa reflexionen sobre la seva ciutat. Les seves propostes i idees es podrien incorporar als plans d'actuació de la ciutat i millorar així els seu entorn.

La creació d'aquest Consell és una oportunitat de recollir la visió i les necessitats dels nins, les seves idees, i incorporar-les al procés de la millora de la ciutat.

El dimarts 23 de gener de 2018 ha quedat constituït el Consell per a la Infància i l'Adolescència. Més informació de la sessió aquí.

El dilluns 16 d'abril de 2018 s'ha reunit la Comissió de Coordinació Municipal per a la Infància i l'Adolescència, composada per tots els regidors/es de les àrees de gestió, amb l'objectiu de presentar la Memòria del 2017 i el Pla Municipal. Posteriorment, dia 18 d'abril la Junta de Govern ha aprovat la Memòria i el Ple del consistori va aprovar en sessió ordinària el 26 d'abril el Pla Municipal.

 Consulteu a continuació els acords aprovats i les bases d'aquesta convocatòria. 

  • El Batle explica el projecte de Palma ciutat amiga de la infància als nins i nines de l'escola Anselm Turmeda (enllaç a la notícia)
  • Acord aprovat pel Ple Ordinari de dia 21 de desembre de 2017 per sol·licitar a UNICEF iniciar els tràmits per a l'obtenció del Segell Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància. (adjunt)
  • Pla Municipal d'Infància i Adolescència 2018-2022 (adjunt)
  • Memòria Anual Activitats a favor de la Infància i l'Adolescència 2017 (adjunt)
Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació:16 de maig de 2018

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226