Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> Palma, Ciutat Amiga de la Infància

Palma, Ciutat Amiga de la Infància

El Programa "Ciutats amigues de la infància", liderat per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, a l'àmbit dels governs locals.

Aquest programa té com a pilars fonamentals dissenyar polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els drets del nin (enfocament de drets i d'equitat), la promoció de la participació infantil i adolescent (enfocament de participació) i l'impuls d'aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal.

A través del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, UNICEF Comitè Espanyol reconeix els governs locals que compleixen els requisits establerts a aquest efecte, els quals es recullen a les Bases de la Convocatòria Segell CAI 2017-2018.

Per a poder aconseguir el Segell esmentat hem de constituir un òrgan de participació infantil. Aquest òrgan de participació Infantil, anomenat Grup de Treball Consell per a la Participació Infantil Ciutat Amiga de la Infància i l'Adolescència, fou creat el passat mes de novembre de 2017 i també se n'establiren la composició i les normes genèriques de funcionament. Consultau-ne aquí els detalls.

En aquest Consell els protagonistes són els nins, que de manera participativa reflexionen sobre la seva ciutat. Les seves propostes i les seves idees es podrien incorporar als plans d'actuació de la ciutat i millorar així el seu entorn.

La creació d'aquest Consell és una oportunitat per a recollir la visió i les necessitats dels nins, les seves idees, i incorporar-les al procés de millora de la ciutat.

El dimarts 23 de gener de 2018 va quedar constituït el Consell per a la Infància i l'Adolescència. Més informació de la sessió aquí.

El dilluns 16 d'abril de 2018 es va reunir la Comissió de Coordinació Municipal per a la Infància i l'Adolescència, integrada per tots els regidors/res de les àrees de gestió, amb l'objectiu de presentar la Memòria del 2017 i el Pla municipal. Posteriorment, dia 18 d'abril, la Junta de Govern va aprovar la Memòria i el Ple la va aprovar a la sessió ordinària del 26 d'abril.

Consultau a continuació els acords aprovats i les bases d'aquesta convocatòria.

  • Guia Segell Ciutat Amiga de la Infància, i descàrrega del document (adjunt).
  • El batle explica el projecte "Palma ciutat amiga de la infància" als nins i nines de l'escola Anselm Turmeda (enllaç a la notícia)
  • Acord adoptat pel Ple ordinari de dia 21 de desembre de 2017 per sol·licitar a UNICEF que s'iniciïn els tràmits per a obtenir el Segell Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància. (adjunt)
  • Pla municipal d'infància i adolescència 2018-2022 (adjunt)
  • Memòria anual d'activitats a favor de la infància i l'adolescència 2017 (adjunt)
Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació:24 de gener de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226