Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Instagram Facebook

Inici

Projectes de mediació artística CAC 2021

L'Àrea de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha convocat aquest 2021 una crida per a la contractació de 3 projectes de mediació artística a l'àmbit de les arts visuals que es duen a terme entre octubre i desembre de 2021.
El jurat ha estat format pels següents professionals proposats per la Comissió delegada d'Arts Visuals del Consell Municipal de la Cultura i la Direcci
ó General d'Arts Visuals: Manuela Acereda, Pau Waelder, Miquel Àngel Oliver.

Per unanimitat el jurat ha seleccionat les següents propostes:

OFRENES 2.0, de l'artista Julià Panadès

La proposta parteix del treball que el titular del projecte porta realitzant des de fa un temps; la improvisació de petites escultures fetes amb plàstics trobats a la vora de la mar que documentava i, a manera de net art, pujava la foto a la plataforma digital d'Instagram.

OFRENES 2.0, taller d'escultura i fotografia contemporània, obre aquesta línia de treball personal a la implicació social. De tal manera que, a més de treballar noves formes d'escultura i fotografia contemporània, es pretén crear una xarxa de persones conscienciades amb el problema ecològic que agafin l'hàbit que suposa el petit gest de recollir i tirar els plàstics que trobam quan anam a la platja.

El taller es compon d'una part teòrica i una de pràctica. Es treballarà per crear un espai col·lectiu d'experimentació, performatiu i de joc on a través del gaudir estètic, la improvisació i la cerca de l'equilibri de les petites escultures, els participants entren en contacte amb materials no tradicionals. I de manera indirecta connecta al públic amb problemàtiques contemporànies com són la precarietat, la crisi ecològica i el canvi climàtic.

https://www.instagram.com/juliapanades/?hl=esA LES ÀVIES, de l'artista Sílvia Prió

Seguint les propostes del retrat i les qüestions que engloben la construcció de l'imaginari femení, A les àvies és una proposta de fotografia de retrat i vídeo documental creatiu per a joves d'edats compreses entre 12 i 16 anys i les protagonistes de la història seran les dones grans.

El resultat del projecte de mediació artística es planteja amb impressions dels retrats de les àvies sempre amb el seu consentiment a manera d'intervencions que es mostraran a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i a la Seu de la Creu Roja de Palma. Tindrà com a cloenda un curtmetratge on es recolliran les entrevistes realitzades a les protagonistes.

Aquest projecte de mediació artística pretén donar protagonisme a les dones grans i visibilitzar la seva figura a la unitat familiar. Vol refermar la seva importància a la societat; recrear el seu univers, confeccionar un llaç entre les generacions més joves i les més grans i apedaçar un mapa de vides contades. Per altra banda també analitza com hem tractat la vellesa des de l'antiguitat i com la salut de les persones de la tercera edat ha estat la principal afectada per la pandèmia de covid-19 i tot escoltant les seves veus en aquesta important etapa de la vida.

Memòria "A les àvies"

RESILIART, presentat pel col·lectiu Arquitectives

La proposta consisteix en un procés de disseny col·lectiu que tindrà com a objectiu la definició i execució d'una obra híbrida, a cavall entre l'artificial i el natural, que permetrà treballar aquests aspectes des de la participació, la divulgació, la resiliència i el compromís amb un futur sostenible i conscient. La finalitat del projecte és dissenyar i materialitzar una instal·lació artística que funcioni, alhora, com a suport per al desenvolupament de la vida natural, millorant la biodiversitat de l'entorn on s'ubiqui a partir de l'atracció de fauna pol·linitzadora i de la incorporació de vegetació en l'entorn urbà. Una infraestructura que, a més d'incloure aspectes crítics i estètics, enceti noves línies de reflexió envers la connexió entre les accions humanes i la natura.

https://arquitectives.com/portfolio/resiliart/

Memòria ARQUITECTIVES

Descàrrega d'arxius

Galeria multimedia

Imatges

Silvia Prió_imatge 1 Silvia Prió_imatge 2

Data darrera modificació: 21 de desembre de 2021

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226