Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

III Trofeu Palmadona de Piragüisme Femení

Parc de la Mar. 9 de març
Prova pertanyent al calendari balear oficial
10 h, inici de competicions

11.15 h, proves populars. Inscripcions gratuïtes a oficina@fibp.org o de 9 a 10 h al parc de la Mar el mateix dia de la prova.

K-1 totes les categories K-2 família
Canoes: 400 m en línia recta; totes les categories

El III Trofeu Palmadona de Piragüisme, organitzat per l'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma i la Federació Balear de Piragüisme, es presenta com una de les competicions del calendari balear oficial, a la qual l'any passat es va arribar a les gairebé 100 participants i que fomenta la participació de palistes de clubs d'arreu de les Balears.

La Federació Balear de Piragüisme està estudiant l'evolució de la participació des de l'any 2002 a les categories més rellevants des de benjamí fins a sènior.

Aquest Trofeu Palmadona serà el tercer que l'Institut Municipal d'Esport i la Federació Balear de Piragüisme organitzen, esperant que com la passada edició sigui tot un èxit de participació, ja que va superar totes les expectatives amb escreix. Es varen crear dos vessants en un mateix esdeveniment, amb característiques diferents però amb un mateix objectiu.

La primera part de l'esdeveniment va tenir caràcter competitiu, i la segona part va ser totalment popular, ja que varen sortir a l'aigua mares, germanes, cosines i amigues juntament amb piragüistes experimentades. Finalment, va ser una experiència espectacular, de la qual ens deduim molt bon record i que volem repetir aquest 2019.

Aquest esdeveniment eminentment femení serveix, a més, com a objecte d'estudi per al piragüisme, ja que un dels problemes actuals en aquesta disciplina és l'abandó de la seva pràctica per part de les dones quan arriben a una determinada edat (18-19 anys), ja sigui per estudis, treball o cansament.

Per tant, aquest tipus de competicions ens ajudaran a augmentar la seva participació, a donar-los importància a les categories femenines, i suport i incentius perquè continuïn practicant el piragüisme als seus clubs, ja que com que en general són una minoria la seva participació al Trofeu Palmadona de Piragüisme les ajudarà a sentir-se una mica més agombolades i motivades per la resta de companyes d'altres clubs, entrenadores, tècnics i familiars.
Ara com ara a les Balears comptam amb els millors palistes del món, entre els quals l'actual campió olímpic de Rio 2016, Marcus Cooper Walz (palista del Reial Club Nàutic de Portopetro), Sete Benavides, 4t a la seva segona olimpíada consecutiva, així com Alicia Heredia, subcampiona del món sub-23.

Això és el fruit d'un llarg camí recorregut per la Federació i els clubs organitzant competicions, projectes, grups d'entrenament i concentracions, apostant perquè els palistes siguin seleccionats per a entrenar als centres d'alt rendiment¿. És la gran tasca dels clubs que treballen en sintonia amb la Federació i junts han creat un projecte de treball. És en aquest tipus d'esdeveniments, com el Trofeu Palmadona de Piragüisme, on es veuen els resultats. El pròxim 9 de març serà sens dubte un dia per a gaudir dels resultats merescuts, així com de l'espectacle que ens brinden els palistes amb el seu talent a cada na de les categories. Cada anys són mes els participants i, al seu torn, amb més nivell.

Quant millors són els resultats, més augmenta el planter: les categories de base es veuen motivades pels resultats dels nostres palistes internacionals, que saben que un dia van ser com ells i van començar des de zero, únicament motivats per la il·lusió. Molts d'ells començant per competicions com aquest Trofeu Palmadona.
En resum, l'objectiu actual de l'organització del Trofeu Palmadona és motivar la participació de les dones en aquest esport, implicant a totes les dones que formen part de la Federació, així com les seves famílies

Duració: 9 de març de 2019.

Horari: de 10:00 a 12:00.

Data darrera modificació: 4 de març de 2019

T'ha resultat útil el contingut d'aquesta pàgina?
Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus tufaspalma.catAquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una ... Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Defensora ciutadania Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226